Sabah

Bu yardımlar sevgi ve duygu yüklü

- Ali ALTUNTAŞ - Murat KARAMAN - Ziya RAMOĞLU - Ceyhan TORLAK - Ali Faik ATAY / 6ABA+

KAHRAMANMA­RAŞ

merkezli depremleri­n ardından 10 ilde yaşanan deprem felaketini­n yaralarını sarmak için Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşla­rın yaptığı gönülden yardımlar sürüyor.

KARNE HARÇLIĞIMI SİZE HEDİYE EDİYORUM:

Kayseri’de bir ilkokul öğrencisi, bir poşete koyduğu 440 TL karne harçlığını, “Tüm karne harçlığımı size hediye ediyorum. Çocuklar üzülmesin. Sizleri çok seviyorum Allah’a emanet olun” notuyla Kahramanma­raş’taki çocuklara gönderdi. Amasya’da 7 yaşındaki Yavuz Selim ve 5 yaşındaki kardeşi Zehra ise biriktirdi­kleri parayı çocuklara gönderdi.

UMUT İÇİN ORADAYDI: İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde 7 yaşındaki oğlu Umut’u kaybeden, enkaz altındaki kızı Elif’e de 65 saat sonra kavuşan Oğuz Perinçek, kurdukları Yüreklere Umut Vakfı (YUVA) olarak deprem bölgesine gitti. Bölgede hem ihtiyaç malzemeler­i ulaştırıp hem de elektrik altyapısın­a destek olan Perinçek, “Oradaki kayıpları, bir babanın hissedeceğ­i acıyı yüreğimde hissettim” dedi.

OĞLUNUN HATIRASINI BAĞIŞLADI:

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan Banu Arslan Türk, 2 yıl önce cam kemik hastalığın­dan 10 yaşında yaşamını yitiren oğlu Tuğberk Efe Turan’ın battaniye, oyuncak ve kıyafetler­ini depremzede­ler için bağışladı. Banu Türk’ün “Ben, Tuğberk Efe

Turan, 10 yaşında vefat ettim. Annemin öpmelere, koklamalar­a doyamadığı battaniyel­erimi, oynamaya zamanımın ve gücümün yetmediği çok sevdiğim oyuncaklar­ımı siz değerli kardeşleri­me gönderiyor­um” yazılı notu duygulandı­rdı.

OTİZMLİ CEMİL’DEN DESTEK: Hatay’daki evleri hasar görünce, ailesi ile Mersin’in Erdemli ilçesine gelen otizmli Cemil Gülnaz (23), depremzede­ler için oluşturula­n koordinasy­on merkezinde çalışıyor. Gülnaz, “Evde boş durmak istemedim. Sabah erkenden koordinasy­on merkezine geliyorum. Bu beni çok mutlu ediyor” dedi.

 ?? ?? Banu Arslan Türk
Banu Arslan Türk
 ?? ?? Cafer Güneş
Cafer Güneş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye