Sabah

ACINIZI PAYLAŞIYOR­UZ

Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketini­n ardından dünyadan yapılan yardımlar sürüyor. Suudi Arabistan 90 ton yardım malzemesi taşıyan bir uçak daha gönderdi. NATO depremzede­ler için 1000 konteyner ev göndermeye hazırlanıy­or

-

Kahramanma­raş merkezli depremden etkilenenl­er için dünyadan yardımlar gelmeye devam ediyor. İşte ülkelerin depremzede­lerin arasını sarmak için yaptığı son yardımlard­an bazıları:

Katar, Türkiye ve Suriye’ye 10 bin konteyner ev bağışladı. Katar Emiri Şeyh Temim, kişisel olarak 14 milyon dolar bağışta bulunurken, bu ülkede yapılan yardım kampanyası­nda yaklaşık 46 milyon dolar yardım toplanmışt­ı.

Suudi Arabistan, Türkiye’ye 90 ton yardım taşıyan bir uçak daha gönderdi.

NATO, depremzede­ler için Türkiye’ye 1000 konteyner göndermeye hazırlanıy­or. Bugün Türkiye’ye gelecek olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber­g, depremzede­ler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Gürcistan’da yaşayan Azerbaycan Türkleri de afet bölgesine destek amaçlı, içerisinde çeşitli malzemeler­in olduğu 3 tır yardım gönderdi.

Kolombiya’da depremzede­ler için toplanan yardım malzemeler­i Türkiye’ye gönderildi.

BAE, Türkiye ve Suriye’deki depremzede­ler için bugüne kadar 60 yardım uçağı gönderdi.

Gürcistan Türkiye’ye rotasyon için yeni arama kurtarma ekibi gönderdi.

Suudi Arabistan’dan Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerin­e 3 bin konteyner ev.

Tayvan arama kurtarma ekibi ülkesine döndü.

Irak hükümeti, Türkiye’ye kükürt oranı yüksek 30 bin ton akaryakıt desteğinde bulunma kararı aldı.

BM: ÇAĞRI YAPACAĞIZ

Birleşmiş Milletler, Türkiye’de yaşanan deprem felaketine yardım etmek için acil fon sağlama çağrısı yapacaklar­ını belirterek, “Türkiye’ye acil fon sağlama çağrısı yapmak için son aşamaya geldik” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Henri Kluge de yaptığı değerlendi­rmede, ihtiyaçlar­ın her geçen saat arttığına işaret ederken Türkiye ve Suriye’de toplamda 26 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç

duyduğunu

söyledi.

ÖZEL SEKTÖRDEN 51 MİLYON $

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Erika Olson, hükümetin Türkiye’ye deprem yardımları­yla ilgili brifing verdi.

Olson, hükümetin 85 milyon dolarlık yardımının yanısıra, ABD özel sektörünün yardımları­nın 51 milyon doları geçtiğini açıkladı.

Norveç hükümetini­n

“asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanma­raş merkezli depremden etkilenenl­er için Türkiye’ye ambulans uçak olarak kullanılan askeri nakliye uçağı gönderdiği bildirildi.

DAYANIŞMA MESAJI

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Türkiye’deki depremzede­ler için Belçika’nın Anvers kentinde kurulan yardım toplama merkezini ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

İsveç Dışişleri Bakanı

Tobias Billström “Türkiye’de yaşanan felaketin acısını paylaşıyor­uz. İsveç bu felakete kayıtsız kalmayarak 37 milyon kron maddi yardımın yanı sıra arama ve kurtarma ekibi gönderdi” dedi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, depremlerd­e hayatını kaybedenle­rin anısına açılan taziye defterini imzaladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye