Sabah

Kömür için değil ömür için geldik

Madenciler haberi alır almaz deprem bölgesine koştular, her gün yaptıkları işi enkaza taşıdılar. Elleriyle yaşam tüneli açtılar, ölümü hiçe sayarak canları kurtardıla­r

-

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu’dan (TTK) madenciler Adıyaman’da onlarca depremzede­yi enkazın altından çıkardı. Bir grup madenci kentten ayrılırken, video çekerek veda etti. Ekip şeflerinde­n olan Selçuk Uzunöz, “Haklarınız­ı helal edin. TTK ekibi olarak geri dönüyoruz. Bizden yana hakkımız sonuna kadar helaldir, siz de helal edin” dedi. Madende kullandıkl­arı ‘domuz damı’ tekniği ile enkazlarda metrelerce aşağıya inerek hayatta kalan depremzede­leri kurtaran TTK madenciler­i zorlu şartlar altında mücadele verdi. Adıyaman’da arama-kurtarma çalışmalar­ına katılan ve konakladık­ları okula da not bırakan madenciler, “Kömür için değil. Ömür için geldik. Hakkınızı helal edin’ diye not yazdı.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesindek­i madenciler, deprem olduktan 1 saat sonra Vali Aziz Yıldırım’ın koordinasy­onunda uçak ile deprem bölgesine gitti. Bölgedeki çalışmalar­ını tamamlayan madenciler, 9 gün sonra geri döndü. Kahramanla­rı Vali Yıldırım karşıladı.

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan maden işçisi Uğur Büyükyıldı­z, deprem sonrası arama kurtarma çalışmalar­ına katılmak üzere Hatay’a geldi. Büyükyıldı­z ve mesai arkadaşlar­ı, arama kurtarma çalışmalar­ı sonrası mola verdi. Bu sırada Büyükyıldı­z telefonla konuştuğu eşinden baba olacağı haberini aldı. Eşinin hamile olduğunu öğrenen Büyükyıldı­z, sevincini “Baba oluyorum” diye bağırarak mesai arkadaşlar­ı ile paylaştı.

116 kişilik madenci ekibi

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağıyla Zonguldak’a geldi. Maden işçisi Tayfun Ayhan, “En ufak taşın bile altına bakmaya çalıştık ki biz memleketim­ize geldiğimiz zaman gözümüz arkada kalmasın, başımızı yastığımız­a rahat koyalım diye çok uğraştık” dedi.

 ?? ?? Adıyaman’da görev yapan madenci ler, kaldıkları oku lun tahtasına böyle anlamlı mesaj yazdı.
Adıyaman’da görev yapan madenci ler, kaldıkları oku lun tahtasına böyle anlamlı mesaj yazdı.
 ?? ?? Uğur Büyükyıldı­z
Uğur Büyükyıldı­z

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye