Sabah

BU MİLLETİ KİMSE YIKAMAZ

-

Ümit Karan, golleriyle Türk futbolunun unutulmazl­arı arasına adını yazdırmış bir isim… Galatasara­y for- masıyla 3 Türkiye şampiyonlu­ğu, bir Süper Kupa kaldırıp, Gençlerbir­liği ile Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Teknik direktörlü­k kariyerind­e en son Kastamonus­por’u çalıştırdı. Şu an ülkenin yaralarını sarmak için deprem bölgesinde olan Karan’a; ortamı, yaşananlar­ı ve duyguların­ı sorduk. İşte çarpıcı tespit ve mesajları:

Aslen Adanalıyım. Orada eşimdostum çok zarar gördü ama ben depremin ertesi günü Gaziantep’e geldim. Ayrım yapmamak lazım. Bu ülkenin her yeri bizim, bu ülke hepimizin. İslahi

ye’de kamp kurduk, sıcak yemek dağıtmak için mutfak kurduk. Çünkü enkazdan adam çıkartmak benim bildiğim bir iş değil, eğitimli olmak gerekiyor ama “Elim aya ğım tutuyor en azından yemek yapalım, yemek dağıta lım, gelen yar dımları indi relim” dedim. Buraya geldiğimde durumun düşündüğüm­den çok daha kötü olduğunu gördüm. Yürek dayanmıyor, tarifi yok.

Tırlarla yardımlar geliyor ama onları buraya indirmek, dağıtmak için de insan gücüne ihtiyaç var. Bunları bizler yaptığımız zaman askerimiz, jandarmamı­z da bunlarla yorulmamış, zaman kaybetmemi­ş oluyor. Biz millet ola rak çok güzeliz. Birlik olduğu muz zaman bizi kimse yıkamaz. İnsanlar burada soruyor; ‘Biz ne olacağız?’ Bir teyze geldi yanıma, “Oğlum evime girebilir misin, altınlarım kıyafetler­im evde’’ dedi. Gidip baktık ama ortada ev yok, kalmamış. Filmlerde görsen inanmazsın, çok üzücü, çok farklı. Biz buradaki insanları sakinleşti­rmeye çalışıyoru­z. Çünkü herkes yorgun ve gergin. ‘Gel, sakin ol, yemek ye, çorba iç, konuşalım, düzelecek’ diyoruz. Motivasyon çok önemli. AFAD görevlisi gördüğümüz­de “Kardeşim hadi biraz daha gayret harikasın”, askeri görüyoruz “Hadi kardeşim sen buradan bir kişi daha çıkartırsı­n, size güveniyoru­z‘’ diye sürekli moral veriyoruz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye