Sabah

İNSANLIK YIKIMDAN DAHA BÜYÜK

Türkiye’nin yardımına koşan yabancı kurtarma ekipleri, gittikleri her yerde gözyaşları eşliğinde büyük bir saygıyla karşılanıy­or. Görevlerin­i tamamlayan­lar yaşadıklar­ı tecrübeyi “Yıkım da insanlık da büyük” sözleriyle özetledi

-

Deprem bölgesinde katıldıkla­rı arama kurtarma çalışmalar­ını tamamlayan Japonya, Yunanistan, Çin ve Tayvan ekipleri, Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul Havalimanı İşletmesi (İGA) yetkililer­ince düzenlenen törenlerle ülkelerine uğurlandı. Törenlerde ekiplere teşekkür plaketi takdim edildi.

ÇINLI gönüllü ekibin lideri Yuan Jiongming, “Çin’de bunun kadar büyük olmasa da benzer bir trajedi gördük. Ama bu çok daha büyük. Fakat aklımda sadece Kahramanma­raş halkının cana yakınlığı kalsın istiyorum” dedi.

YUNAN arama kurtarma ekibi gözyaşları­yla uğurlandı. Ekip Başkanı Ioannis Papastathi­s, “Depremin büyüklüğün­ü gördüğümüz­de, acımız çok büyüktü. Elimizden geldiğince çabaladık. Türk halkından çok ilgi gördük. Kendimizi güvende hissettik. Türkiye’ye geldiğimiz ilk andan beri halk bizi sürekli alkışladı” dedi. Yunan ekibi Atina’ya uçtu.

JAPON ekip, depremde hayatını kaybedenle­r için saygı duruşunda bulunarak Türkiye’den ayrıldı. Japonya’da gurbetçile­r, dönen arama kurtarma ekibini alkışlarla karşıladı.

POLONYALI ekip Türkiye’den Varşova’ya dönüşte alkışlarla karşılandı.

‘A&INIZ A&IMIZDIR’

POLONYALI Binbaşı Jakup Filip, “Burada büyük bir trajedi var. İnsanlar başkaların­ı kurtarmak için birbirine kenetleniy­or” dedi. Polonya Devlet İtfaiyesi Şefi Andrzej Bartkowiak, “12 kişiyi kurtardık ve 12 dünya kurtarmış olduk” dedi.

PAKISTANLI şef Ferhan Halid, “Türk milleti için buradayız. Onların acısı bizim acımızdır” dedi.

TAYVAN’DAN gelen 155 kişilik ekip İstanbul’da Kapalıçarş­ı’yı gezdi. Vatandaşla­r, alkışlarla teşekkür etti. MXVWDID BAKIRHAN

MXVWDID KAYA 6ABA+

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye