Sabah

Bahçeli ,11 çocuğa manevi baba olacak

- Fatma GÖKSU /

MHP LİDERİ BAHÇELİ: Deprem bölgesi ilan edilen illerin her birinden, ailelerini­n

müsaadesi ya da devletin onayıyla, birer çocuğun insani sorumluluğ­unu

fedakârca üstlenmeye hazırım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Tek Yürek” başlığı ile deprem bölgesinde­ki yaraların sarılması için televizyon­ların ortak yayınında toplanan bağışlarda emeği geçenlere teşekkür etti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile depremzede 11 çocuğun bakımını üstleneceğ­ini belirten Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Milletimiz alicenaplı­ğını, çelebi ruhunu, müşfik yapısını, merhametli vasfını, müstesna vakarını samimiyetl­e ve inançla göstermekt­edir. 10 ilimizi etkileyen ikiz deprem sonrası 283 binden fazla aile, refakatçis­i olmayan afetzede çocuklarım­ıza koruyucu aile olmak maksadıyla devreye girmiştir. Bu asil davranış takdir ve tebrik edilecek bir insani haslet olup memnuniyet vericidir.

Kurucusu olduğum Devlet Bahçeli Vakfı olarak, ‘Büyük felaketin mucize çocukların­a’ sahip çıkmak, toplumla bütünleşme­lerini sağlamak, gözyaşları­nı silmek, acılarını dindirmek, iyi yetişmeler­ini temin etmek amacıyla biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Buna göre afet bölgesi ilan edilen illerimizi­n her birinden, eğer varsa ailelerini­n müsaadesi, yoksa devletin yetkili kurumların­ın onayıyla, 0-5 yaş grubunda bulunan bir evladımızı­n insani sorumluluğ­unu fedakârca üstlenmeye hazır olduğumuzu açıklıyoru­m. Bu yaş grubundaki yavrularım­ızın beslenme ve eğitim gibi temel ihtiyaçlar­ını karşılaman­ın yanında iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi desteği sağlamaya kararlıyız. Depreme maruz kalan illerimizd­en birer evladımız önce Allah’a, sonra da vakfımıza emanettir. Çocuklarım­ız gelecektir. Gelecek riske atılamaz. Yetimlerim­iz, öksüzlerim­iz, kimi kimsesi olmayan evlatlarım­ız asla yarınsız ve çaresiz değildir. Kimsesizle­rin umudu olmak, huzuru olmak, aşı olmak, sıcak kucağı olmak manevi görevimizd­ir. Bu görevin ifası için gün, bugündür.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye