Sabah

FELAKETIN MIMARLARI TEK TEK TUTUKLANIY­OR

Yıkılan binaların sorumlular­ıyla ilgili yürütülen soruşturma­larda 36 şüpheli tutuklandı. Adana’da 418 kişiye mezar olan 11 binayla ilgili 9 müteahhit ve 6 mühendis tutuklandı

- Ziya RAMOĞLU-Murat KARAMAN- Hüseyin KAÇAR- Arzu KAYA- Mikail ZEYBEK- Saffet AZAK- Cevdet ÖZDEMİR- Furkan NEHRİ- Tahir ÖZÇELİK- Mehmet BONCUK /

Kahramanma­raş merkezli asrın felaketind­e binlerce canın hayatını kaybetmesi­ne sebep olan müteahhitl­er, mühendisle­r, fenni mesuller tek tek yakalanıyo­r. Depremden etkilenen şehirlerde yürütülen soruşturma­lar kapsamında toplam 36 şüpheli tutuklandı. Adana’da 418 kişiye mezar olan 11 binayla ilgili olarak yürütülen soruşturma­da gözaltına alınan 9 müteahhit ve 6 mühendis tutuklandı. Şüpheliler­in, 11 binada deniz kumuyla birlikte eksik ve kalitesiz malzeme kullandığı tespit edildi.

Diyarbakır’da gözaltına alınan 39 şüpheliden

15’i “olası kastla ölüme sebep olmak” suçundan tutuklandı. 22’si adli kontrol şartı olmak üzere 24’ü serbest kaldı. Malatya’da adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı. Gözaltında­ki 8 şüphelinin ise işlemleri sürüyor. Gaziantep’te ise 7 şüpheli tutuklanır­ken 2 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. 4 şüpheli de halen gözaltında.

ASIL RİSK DEPREM DEĞİL MÜTEAHHİTL­ER

Kahramanma­raş’ta gözaltına alınan 4 müteahhitt­en 1’i savcılıkta­ki ifade işleminin ardından serbest bırakıldı. 3 şüpheli “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmas­ına neden

olma” suçundan tutuklandı. Kahramanma­raş Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın mahkemeye gönderdiği sevk yazısında, şüpheliler­in deprem kuşağında olan Kahramanma­raş’ta mevzuata ve yapı tekniğine aykırı şekildeki eylemlerin­in sonuçların­ı öngördüğü vurgulandı.

Sevk yazısında, “Asıl riskin depremin kendisinin değil, güvensiz yapıların oluşturduğ­unun herkes tarafından bilindiği, ancak buna rağmen mevzuata ve yapı tekniğine aykırı davrandıkl­arı anlaşılmış­tır” denildi.

Şanlıurfa’da ise 17 kişinin hayatını kaybettiği Kaya Apartmanı’nın yıkılmasın­a ilişkin 1’i müteahhit, 2 kişi tutuklandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye