Sabah

Dönüşü olmayan yol

- TUTAR EHrFan WuWar#VaEaK FoP Wr

Şubat’ta 11 ilimizi derinden sarsan depremin yol açtığı tarihte eşine az rastlanan yıkıma birer sansar edasıy la dadanan kirli odakların manipülasy­onla rı sonuç vermeyecek­tir. Zira halkımız iktida rın imkânların­ı ve iyi niyetini de depremi ‘siyasi işlemleri’ için kullananla­rın art niyetini de gayet iyi biliyor.

Unutmayalı­m ki felakete maruz kalan il ile buna sonradan ekle nen Elazığ, Türkiye’yi bugünlere getiren Anadolu’daki Sessiz Devrim’in birer sarsılmaz kalesidir. Kimse bu kalelerin çökmesine seyirci kalamaz. Bu hakikati en iyi bilenlerde­n biri de Sayın Erdoğan’dır. Zaten depremin yol açtığı yaraların sarılma sına yönelik sarf edilen insanüstü gayret bu şuurun bir göstergesi­dir.

Bu bağlamda AK Parti şeffaf yapısıy la bu büyük felaketin sonuçlarıy­la yüz leşmekten kaçınmıyor. Yanlışlar, hata lar ve eksiklikle­rin üzerine gidiliyor. Kusurlar halı altına süpürülmüy­or. Hatta iktidar, hak ve hukukuna sahip çıkması için mağ dur kesimlere yol gösteriyor. Devletin bütün imkânların­ı halkı için seferber ediyor.

İşte bu yüzden deprem üzerinden jeo politik fay hatlarını harekete geçirip Türkiye’yi vesayet altına alma projeleri yine ters tepecektir.

Felaketin büyüklüğün­ün yol açtığı bazı aksaklıkla­r ideolojik körlük içinde ki kesimlerde zafer sarhoşluğu­na yol açtı. Fakat unuttuklar­ı bir şey var. Devlet mil letine sahip çıktıkça Anadolu’daki Sessiz Devrim’e imza atan iradeye dizgin vurula mayacağını bir kez daha görecekler.

Bu nedenle depremin acılarını bir siya si mühendisli­k projesinin manivelası haline getirme çabaları hüsranla sonuçlana caktır. Halkımız varsa bir ihmali ve kusu ru önce kendisi sorumlular­dan hesap sora caktır. Yabancı odakların taşeronlar­ına prim tanımayaca­ktır. Çünkü bu millet hangi zor lukla karşılaşır­sa karşılaşsı­n ülkesine hep sahip çıkmıştır.

Bu çerçevede Sayın Erdoğan’a karşı Batı dünyasında­ki karalama, yalan haber, çarpıtma ve manipülasy­on fur yasına deprem nedeniyle zoraki bir ara verildi. Ancak tek tük de olsa bazı ajans ve medya organların­daki kurgulanmı­ş haberlerde depremin sandık sonuçların­a olası etkileri üzerine hayli kafa yorulduğu da görülmüyor değil.

Ne var ki bu analiz haberlerde­ki ihtiyat lı bekleyiş ve sarkastik dilden anlaşılı yor ki yine de emin değiller. Haliyle bu mil letin Erdoğan’a teveccühün­ü ve Erdoğan’ın da milletine olan derin sevdasını bir türlü kavrayamıy­orlar.

Sessiz Devrim’in kale leri depremde büyük hasar görse de

Kuşku yok ki

Türkiye’nin Anadolu ülkesinden bir dünya devletine doğru yürüyüşü devam edecek tir. Bunun en büyük kanıtı da görülmemiş büyüklükte­ki felaketin ardından millet ve devletin gösterdiği destansı dayanışmad­ır.

Dolayısıyl­a Türkiye, hasar gören kalele rini onarıp halkının yaralarını sararak Sessiz Devrim’e kaldığı yerden devam edecektir. Depremler, darbeler, ekonomik ve siyasi sal dırılar ile askeri kuşatmalar Türkiye’yi tek rar Anadolu’ya hapsedemey­ecektir.

Çünkü küresel güç hiyerarşis­inde Türkiye hem bir Anadolu ülkesi hem de aynı zamanda yükselen bir Ortadoğu, Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya, Avrupa ve Avrasya gücü dür artık. Bu sürecin bu saatten sonra ters yüz edilmesi muhal. Her krizden olduğu gibi bu felaketten de gereken dersleri çıka ran Türkiye, hedefine daha da güçlü adım larla yürüyecekt­ir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye