Sabah

Altılı Masa puslu havada avlanmaya çalışıyor

- MEHMET BAR/A6 mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Tüm Türkiye birbirine kenetlen miş, var gücüyle depremin yara larını sarmaya çalışıyor. Yardım etmek artık günlük hayatın bir parça sı haline geldi. Çok büyük can kayıp larının yanında mal kayıpları da var. Doğal olarak deprem bölgesinde­n büyük şehirlere doğru bir göç dalgası da başladı.

Deprem öncesi Türkiye ile deprem sonrası Türkiye’nin birbirinde­n farklı olacağı kesin. Bu göç dalgası, şehirlerin demografik yapılarını değiştirir­ken yak laşmakta olan seçim için de sorun oluş turacağa benziyor. Zira o bölgeden göç etmiş birinin bölgesi için mi yoksa git tiği yer için mi oy kullanacağ­ı tartışma konusu.

Seçimin geciktiril­mesi kolay bir çözüm olarak görünse de zamanı gel miş bir seçim ertelenirs­e bunun daha fazla karmaşaya yol açma ihtimali de ortada duruyor.

Küresel çetenin elemanları

Dış dünyaya gelecek olursak, özel likle Türk ve Müslüman devletler, Türkiye’ye yardım kampanyası­nı göz yaşartıcı şekilde devam ettiriyor. Ve bu ülkeler, imkânların­ın el verdiği ölçüde Türkiye’ye kaynak aktarıyorl­ar.

Tabii Batı dünyası da üzülmüş gibi yapıp yardımları yolluyor. Ancak “kresel çete” dediğimiz Batı dünya sının asıl unsuru olan yapı, Türkiye’de iktidarın değişmesi için elinden geleni ardına koymuyor.

Deprem öncesinde zaten kaos için düğmeye basılmıştı. Sebebi hâlâ bilin meyen “konsoloslu­k kapatmalar­ı nı” deprem unutturdu. Ancak küresel çetenin içimizdeki elemanları, ellerin de birer kova benzinle hangi yangına koşacaklar­ını şaşırmış durumdalar.

Kılıçdaroğ­lu başı çekiyor

Altılı Masa’nın tüm üyeleri halkı kışkırtmak ve galeyana getirmek için bütün maharetler­ini sergiliyor­lar. Şunu açıkça itiraf edebiliriz ki bu konuda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu hepsine fark atmış durumda. Ne kadar nefret ve kin saçarsa adaylığını o kadar garanti altına alacağını düşünüyor. 13 Şubat’tan 1 hafta geçmesine rağ men hâlâ hiçbiri adaydan bahsetmiyo­r. Çünkü bunların asıl amacı kazanmak değil, 7rki\eª\i kaosa srkle\ip puslu havada avlanmak.

Masanın “stratejik derinliği” bundan ibaret. Asrın felaketi olarak nitelenen depremin yaşanmasıy­la da çok büyük bir fırsat yakaladıkl­arını zan nettiler. Ancak olaylar bekledikle­ri gibi gelişmedi.

Halkın feraseti ve erdemi, altılıla rın kinini ve nefretini yendi. Sahada son durum bu, ancak aşacak daha çok engelimiz var. Allah hepimizin yardım cısı olsun.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye