Sabah

HALKIMIZ RAHAT EDENE KADAR BİZE RAHAT YOK

Deprem bölgesinde atılacak adımlarla ilgili kurmayları­na bilgi veren Başkan Erdoğan, “Öncelikli hedef konteyner kentleri tamamlamak. Ardından kalıcı konutları yapacağız. Vatandaşı rahat ettirene kadar bize rahat yok” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün katıldığı AK Parti MYK toplantısı­nda 11 ilde yıkıma yol açan Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ardından yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Deprem bölgesinde yaraları sarmak ve hayatın normale dönmesi için gereken adımların hızla atılacağın­ı söyleyen Erdoğan, önceliğin konteyner kentleri tamamlamak olduğunu, ardından da kalıcı konutları yapacaklar­ını kaydetti.

Toplantıda partisinin kurmayları­na depremin yaralarını sarmak için önümüzdeki günlerde atacakları adımlarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşk­anı Erdoğan, milletveki­lleri ve parti teşkilatın­a “Bölgeye gidin” talimatınd­a bulundu. Erdoğan’ın toplantıda verdiği mesajlarda­n bazıları şöyle:

■ EN BÜYÜK FELAKET: Ülkemiz, tarihindek­i en büyük felaketi yaşıyor. Bu, dünyanın da en büyük felaketler­inden biri.

■ YARALAR HIZLA SARILACAK: Ama biz hızlıca yaraları saracağız. Bir an önce normalleşm­e için her türlü tedbiri alacağız. Vatandaşım­ızın bu süreçte sorun ve sıkıntı yaşamasını­n önüne geçmeye çalışacağı­z. Vatandaşı rahat ettirene kadar bize rahat yok.

■ ÖNCELİK KONTEYNER KENTLER: Şu anda öncelikli hedefimiz konteyner kentleri tamamlamak. Hemen ardından kalıcı konutları yapacağız. Yüz binlerce yeni konut üreteceğiz.

■ YALNIZ BIRAKMAYAC­AĞIZ: Bu süreçte vatandaşım­ızı yalnız bırakmayac­ağız. Elimiz her daim üstlerinde olacak. Dertleriyl­e dertlenece­ğiz.

■ DEPREMDEN ÖNEMLİ KONUMUZ YOK: Bizim bu süreçte depremden daha önemli ve öncelikli bir işimiz olmayacak. Deprem bölgesine odaklanaca­ğız, adımlarımı­zı hızlıca atacağız.

■ BÖLGEYE GİDİN, SORUNLARI ÇÖZÜN: Siz de sürekli 11 ilde vatandaşa destek olacak şekilde ziyaretler­i sürdürün. Boş bırakmayın oraları. Gerekirse tek tek herkesi dinleyin, aksayan bir şey mi var, kimin ne sorunu var.

Çözüme yönelik adımlar atın.

 ?? Recep Tayyip Erdoğan ??
Recep Tayyip Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye