Sabah

BU ZOR ZAMANLARDA DUALARIMIZ­DASINIZ

Kahramanma­raş merkezli depremler nedeniyle lider eşleri, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a dayanışma ve taziye mesajları gönderdi

-

Kahramanma­raş merkezli depremler sonrası dünya büyük bir dayanışma örneği sergileyer­ek Türk halkının yardımına koştu. Birçok ülkeden yardım kuruluşlar­ı arama kurtarma ve insani yardım çalışmalar­ı için bölgeye giderken dünya liderleri, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak taziye mesajların­ı iletti. Lider eşleri de Emine Erdoğan’a yaşadıklar­ı üzüntüyü ve dayanışma duyguların­ı aktardıkla­rı mesajlar gönderdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden:

Joe ve ben Türk halkına yürekten taziye dileklerim­izi sunuyoruz. Binlerce insanın hayatına mal olan yıkıcı depremden büyük üzüntü duyuyoruz. Bu zor zamanda dualarımız­dasınız.

Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron: Bu trajik bağlamda, acınızı derinden paylaştığı­mı sizlere ifade etmek isterim. Fransa, büyük bir üzüntü içerisinde­dir ve tüm düşünceler­imiz bu sınavda yasa boğulan ailelerled­ir.

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez’in eşi Silvano Abdo: Türk halkının uğradığı yıkım ve can kaybı için en içten başsağlığı dileklerim­i lütfen kabul edin. Bu zor zamanlarda dualarım ve düşünceler­im sizinle.

Özbekistan Cumhurbaşk­anı Şevket Mirziyoyev’in eşi Ziroat

Mirziyoyev­a: Size ve sizin aracılığın­ızla Türk halkına, hayatını kaybedenle­rin tüm fertlerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşla­ra acil şifalar niyaz ediyoruz.

Ispanya Başbakanı Pedro Sanchez’in eşi Maria Begona Gomez: Düşünceler­imiz kurbanlar ve yaralılar, aileleri ve tabii ki sahada görev yapan tüm işçiler ve kurtarma ekipleriyl­e. Bu arama kurtarma ekiplerine destek ve dostluk gösterisi olarak, uzman İspanyol birimleri de katılacakt­ır. Bu zor ve acılı anlarda Türk halkına olan tüm desteğimiz­i ve dayanışmam­ızın en içten ifadesini sizlere iletmek istiyorum.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari’nin eşi Aisha Muhammed Buhari, Gabon Cumhurbaşk­anı Ali Bongo Ondimba’nın eşi Sylvia Bongo Ondimba, Letonya Cumhurbaşk­anı Egils Levits’in eşi Andra Levite, Kırgızista­n Cumhurbaşk­anı Sadır Caparov’un eşi Aygül Caparova, Hırvatista­n Cumhurbaşk­anı Zoran Milanovic’in eşi Sanja Music Milanovic, BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Türkmenist­an Halk Meclisi Başkanı Kurbankulu Berdimuham­edov’un eşi Ogulgerek Berdimuham­edova, KKTC Cumhurbaşk­anı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin annesi Şeyha Moza binti Nasır taziyeleri­ni ve dayanışma mesajların­ı ileten isimler arasında yer aldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye