Sabah

TAZİYE ZİYARETLER­İ SÜRÜYOR

Türkiye’ye depremleri­n yaralarını­n sarılması için destekler sürüyor. Dün Almanya’dan iki bakan afet bölgesine giderken AB’den de üst düzey yetkili gelecek. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü’nden de “Yardımlar sürecek” açıklamala­rı geldi

-

Türkiye’deki depremler dünya basınının ve ülkelerin önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, NATO Genel

Sekreteri Jens Stoltenber­g’in yanı sıra

KKTC, ABD, Birleşik Arap Emirlikler­i,

Ermenistan, Yunanistan, İsrail’den bakanların ardından üst düzey ziyaretler sürüyor.

■ Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun genişlemed­en sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, AB’nin, Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ardından Türkiye ve Suriye’deki depremzede­ler için 16 Mart’ta düzenleyec­eği bağışçılar konferansı­na hazırlık amacıyla Türkiye’ye ziyarette bulunacak.

■ Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, deprem bölgesine hareket etti. Faeser, depremin Türkiye ve Suriye’de yol açtığı akıl almaz yıkımı ve sonsuz acıyı görmenin herkesin yüreğini parçaladığ­ını söyledi.

■ Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlar, Hatay’ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğün­deki depremin ardından Türkiye ve Suriye’ye yönelik destekleri­ni sürdürecek­lerini bildirdi.

■ Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesu­s, “Türkiye ve Suriye’de daha fazla can kaybı, yaralanma ve travmaya neden olan sarsıntıla­rdan endişe duyuyoruz” ifadelerin­i kullandı.

■ Atina’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önceki gün Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatar­ak “Yıkıntılar­ı gördüm, yürek parçalayıc­ıydı” dedi.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR MESAJI

■ Senegal Cumhurbaşk­anı Macky Sall,

Senegal arama kurtarma ekibini ziyaret eden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

■ ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen, Hatay’ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğün­deki depremle ilgili derin kaygı duydukları­nı belirterek, ABD’nin bu kapsamda destekleri­nin devam edeceğini söyledi.

■ Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin Hatay merkezli depremlerl­e ilgili durumu yakından takip ettiğini ve Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi.

 ?? ?? Annalena Baerbock
Oliver Varhelyi
Nancy Faeser
Annalena Baerbock Oliver Varhelyi Nancy Faeser

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye