Sabah

Sessiz kahramanla­r

-

Uzman (rdem: İzmir Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığ­ı olarak depremin hemen ardından bölgeye intikal etmişler.

Kahramanma­raş Atatürk Parkı’ndaki çadır kentte tanıştık. “Uzman Erdem” deyince 8 bin kişilik çadırkentt­e neredeyse tanımayan yok. Buna şaşırmadık; çünkü görevi olmamasına rağmen dağıtım yaparken numarasına göre çadırlara ihtiyaçlar­ını götürmemiz­e dek her adımda bize de yardımcı oldu.

Çadırkentt­e derdini dinlemediğ­i, hayatına dokun madığı çocuk neredeyse kalma mış. Güvenlik için çıktığı her devri yede yanına bir poşet abur cubur alıp çocukla rı sevindiren biri si. “Burada aldı ğım duayla sırtım yere gelmez inşallah” diyor. Bence de haklı, Allah ayağına taş değ dirmesin.

Turgay Muhtar: Sakarya Serdivan ilçesin deki Kasımpaşa Mahallesi’nin muhtarı Turgay Aldızoğlu, aynı zamanda inşaat işiyle de uğra şıyor. Bu yüzden yıkık binaya neresinden giri lir, hangi kolon tehlikelid­ir vb. teknik bilgileri de gerekli malzemeler­i de varmış. 99’da depremin nasıl yaralar açtığına bizzat şahit oldukları için duyar duymaz yola çıkmışlar.

Biri 3 yaşında çocuk olmak üzere dört kişiyi kurtarmışl­ar. Diyarbakır’a kadar gidip çocukla ra gerekli ilaç temini yapmışlar. Yemek dağıtıp çadırlar kurmuşlar. Şu anda da 500 kişilik bir çadırkenti­n kuruluşund­a emek veriyorlar.

Çadlı Musa: Dört yıl önce üniversite eği timi için Çad’dan Karabük’e gelmiş. Gururla “78” diyor. Çocuk gelişimi eğitimi aldığı için Kızılay gönüllüsü olarak depremzede çocuklara psikolojik destek sağlamak amacıyla Hatay’da bulunuyor. Çadırkentt­e bir haftasını dolduran Musa’ya “Bize bir mesajın var mı?” diye sor dum; “Gönüllü olalım” dedi.

Yeni Anadolu Madenciler­i: Yaklaşık 500 kişilik bir ekiple depremi haber alır almaz sahaya intikal etmişler. Toplamda kaç kişi kur tardıkları­nın sayısını bile bilmiyorla­r, “Yüzlerce” diyorlar. Ne bilinmek, ne görünmek dertleri var. “Kömür değil, ömür için geldik” madenci lerimizin ortak sloganı olmuş. Kimbilir kaç ömre vesile oldular; sessiz sedasız evlerine dönmeye hazırlanıy­orlar.

Komando, psikolog, muhtar, maden ci... Hepsinin ortak noktası vicdan ve merhamet. Allah hepsinden razı olsun. Boyundan büyük gürültü çıkaranlar­a, bu büyük acıdan PR devşirenle­re, enkaz üstüne sandık kuranlara değil; onlara kulak verin.

SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye