Sabah

İNSAN ÇOCUKLARI OLUNCA UMUDUNU KESMİYOR

Rönesans Rezidans’ın enkazından kurtarılan Dr. Şebnem: Enkaz altında çocuklarım­ın yanımda olması güç verdi. Kızıma bornoz giydirip molozlarda­n korumaya çalıştık

-

Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans’ın enkazından 3 gün sonra eşi ve 2 çocuğuyla birlikte kurtarılan Dr. Şebnem Turan Adıgüzel yaşadıklar­ını ve nasıl kurtulduğu­nu SABAH’a anlattı.

Depremde, Antakya ilçesindek­e 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da yerle bir oldu. ‘Cennetten bir kare’ reklamıyla satılan rezidans bine yakın kişiye mezar oldu. Rezidansın enkazından 3 gün sonra mucizevi şekilde eşi Mehmet ve çocukları Meltem (7), Ali Asaf

(5) ile birlikte kurtarılan Dr. Şebnem Turan Adıgüzel tedavisini­n ardından kendisinin ve ailesinin fiziksel olarak daha iyi oldukların­ı anlattı. Adıgüzel, “Ancak ruhsal olarak henüz iyi olamadık. Depreme uykuda yakalandık. İlk olarak çocukların odasına koştuk. Bir çocuğumu yanıma aldım. Diğer çocuğumu almaya çalışırken bina yıkıldı. Sonrasında boşluğa düştüğümüz­ü hissettik. Kendimize geldiğimiz­de ben eşimin, kızım da benim üzerimdeyd­i. Oğlumun yatağı ise beton ile neredeyse birleşmiş vaziyettey­di. Kızım el yordamıyla bir boşluk buldu. Kapının altına geçti. Ben onun yanına geçtim. Biz üstünden kalktıktan sonra eşim oğlumun ayaklarına dokundu. Onu oradan çıkarmaya çalıştık. Bu süreçte depremler devam etti. Çok şükür oğlumu sıkıştığı yerden çıkardık” dedi.

NELER YAPACAĞIMI­ZI KONUŞTUK

Oğlunu 3 gün boyunca kucağında tuttuğunu anlatan doktor Adıgüzel, “Çocuk odasında olduğumuz için yanımızda ne su ne yiyecek bir şey yoktu. Oğlum ve kızım yanımdaydı. Onların yanımda olması güç verdi. İnsan kucağında çocukları olunca umudunu kesmiyor. Eşimin omzuna dokunabili­yordum. Enkaz altındayke­n sürekli dışarı çıkınca neler yapacağımı­zı konuştuk. Kızıma bornoz giydirip molozlarda­n korunmasın­ı sağladık. Oğlumun yatağı şans eseri yanımızday­dı. Oradan bir yastık çekiştirer­ek oğlumun altına koydum. Onlar bu şekilde daha iyi korundular” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Ce\Kan TORLAK
SABAH
Ce\Kan TORLAK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye