Sabah

ANNE VE 3 KIZINI ASIL KURTARDI

Antakya’da Asil isimli köpek, deprem önFesi havlayarak ev sahiplerin­i uyandırdı. Anne ve 3 kızı enkaz altında kalmaktan kurtuldu. Gaziantep’te arama kurtarma ekipleri enkaz içinde gördükleri bir papağan sayesinde anne ve kızını kurtardı

-

Hatay’ın Antakya ilçesindek­i Ilgım Apartmanı’nın 1’inci katında oturan Azize Akın ile kızları Bilgen Çetin (15), Burcu Çetin (23) ve Aliye Çetin (24), köpekleri ‘Asil’ sayesinde enkaz altında kalmaktan kurtuldula­r. Barınaktan 5 yıl önce aldıkları Asil’in olağan dışı sesler çıkardığın­ı anlatan Azize Akın yaşananlar­ı şöyle anlattı:

“Tırnakları­nı bileğime geçirip beni yataktan düşürdü. Hemen akabinde deprem oldu. Depremi hissedip uyandırdı. Bina yıkılmadan son anda dışarı çıktık. Depremde binanın merdivenle­ri yıkıldı. Komşulara inecekleri yeri de Asil havlayarak gösterdi.” Asil’in kanser türü olarak bilinen transmissi­ble venereal tümör (TVT) kaptığını belirten Çetin, “Doktorlar ‘Sizin sevginiz sayesinde o kanseri yenmiş’ dediler. Şimdi ise o bizim hayatımızı kurtardı” dedi.

ENKAZDAKİ PAPAĞAN

Deprem bölgesine İstanbul’dan giden Bağcılar Arama ve Kurtarma (BAĞKUT) ekipleri geri döndü. BAĞKUT’un lideri

Yaşar Ermiş, Gaziantep Nurdağı’nda bir papağanı takip ederek ulaştıklar­ı anne ile kızını kurtarma anını anlatırken herkesi duygulandı­rdı.

Ermiş, o an yaşadıklar­ını şöyle anlattı: “Büyük bir apartmanın enkazında çalışıyord­uk. Bir aralıktan papağan uçtuğunu gördük. Kuşun çıkmasıyla orada canlı olabileceğ­ini düşündük. Enkaz altında önümüze çıkan resim tablosunu kaldırdığı­mızda arkasında anne ve kızıyla karşılaştı­k. Ancak bir insanın vücudunun sığacağı boşlukta sıkışıp kalmışlard­ı. Önce 3 yaşındaki Nur Sima Özdemir’i kurtardık. Anne molozları dışarı atarak bize yardım etti. Sonunda anne Büşra Özdemir’i (30) de kurtardık ama baba ile diğer çocuğu salonda hayatını kaybetti.”

 ?? ?? Asil,
Asil,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye