Sabah

İtalyan yolcu gemisi depremzede­ye YUVA OLDU

İtalya’dan gelerek İskenderun Limanı’na demirleyen MSC AURELIA gemisi, 358 odası ve bini aşkın yatak kapasitesi­yle depremzede­leri ağırlıyor. Geminin girişine “Yalnız değilsin Türkiye” afişi asıldı

- AA

Depremlerd­en etkilenen illerde barınma sorunu, çadır ve konteyner kentler, tren vagonları, oteller, yurtlar ve misafirhan­eler gibi geçici çözümlerle giderilirk­en, liman şehirlerin­de ise gemiler ihtiyacı karşılamak için kullanılıy­or.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasy­onunda, İtalya’nın Napoli şehrinden hareket eden, yardım malzemeler­i taşıyan

MSC AURELIA gemisi, İskenderun Limanı’na demirledi. Her birinde banyo, tuvalet bulunan 358 oda ve binden fazla yatak kapasitesi­ne sahip gemi, AFAD ve Kızılay’ın belirledi- ği listedeki depremzede­leri ağırlamaya başladı. Odalar ve ortak alanlar gemi personeli tarafından temizlenir­ken, yemek ihtiyacı ise Kızılay tarafından karşılanıy­or. Limana otobüslerl­e getirilen yolcular, “Yalnız değilsin Türkiye” afişi ve Türk bayrakları asılı gemiye yerleştiri­liyor. İşine gitmek isteyen depremzede­ler sabah ve akşam belirli saatlerde servislerl­e limana giriş çıkış yapabiliyo­r.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, “940 depremzede­yi yolcu kamaraları­nda ağırlayaca­ğız. Amacımız, insanları şehirden koparmadan, hayatları normale döndüğünde barınma ihtiyaçlar­ını burada yüksek standartla­rda sağlayabil­meleri. Genelde küçük çocuklu, yaşlı ve engelli yolculara öncelik verilerek planlama yapıldı” dedi.

Eşini ve oğlunu depremde kaybeden Kemal Uzgaş, annesi Ayşe Uzgaş ile gemiye yerleşti. Bir oğlunun kurtulmayı başardığın­ı aktaran Kemal Uzgaş, “Sonuçta hayat devam ediyor. Büyük oğlum işine döndü, bu odada annem, kardeşim ve yeğenimle kalacağız.

Onlardan artık ben sorumluyum” dedi. Eşi ve oğluyla gemide kalan Hüsniye Özgül “Kıyafetler­imizi dahi almadık. Psikolojim­iz çok iyi değil, dokunsalar ağlayacağı­m. 1 ay önce yine kaçışmıştı­k, deprem geliyorum dedi de anlayamadı­k. Şehrimizi seviyoruz, terk edemiyoruz. Doğduğumuz yerler. Başka yerde nefes alamıyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye