Sabah

“SIGORTA SEKTÖRÜNÜN SORUMLULUĞ­U BÜYÜK”

Yaşanan depremle ilgili, sigorta sektörünün afet yönetimi içinde çok merkezi bir noktada konumlandı­ğını ve büyük bir sorumluluğ­a sahip olduğunu ifade eden Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Yaraları hızlıca sarmak ve ekonomik sürdürüleb­ilirliğini sağlamak

-

Kahramanma­raş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerind­e 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­de meydana gelen ve etkilediği 10 ilde ciddi yıkımlara sebep olan depremler, Türkiye’nin tarihinde gerçekleşe­n en büyük deprem felaketler­inden biri olarak kayıtlara geçti. Büyük yıkıma yol açan, çok sayıda vatandaşın yaralandığ­ı ve hayatını kaybettiği felakette, yaraların sarılması için ülkenin her yerinden bölgeye yardım yağıyor. Dünyada da ciddi bir yardım seferberli­ğinin olduğu afette, ilerleyen zamanda hayatın normale dönmesini sağlamak ve depremin toplumda yarattığı ekonomik sorunların önüne geçmek için ise sigorta bilinirliğ­ini artırmaya yönelik çalışmalar­a ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Öncelikle yaralı vatandaşla­rımıza acil şifalar, hayatını kaybedenle­rin yakınların­a baş sağlığı diliyorum. Yaşadığımı­z bu deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Sigorta sektörü yaşanabile­cek afet durumların­a yönelik ortaya çıkacak zararın ve kaybın ne kadar olabileceğ­ini, diğer sektörlere göre çok daha detaylı öngörebili­yor. İşimiz her ne kadar riskleri analiz etmek ve meydana gelebilece­k zararları önlemek için bir güvence sağlamak olsa da deprem gerçeğinin travmaları­nı sarmak oldukça zor. Sigortacıl­ık, rakamlarda­n ibaret gibi görülebili­r ama bir anlamda da zor anlardaki yardımlaşm­adır. Depremin verdiği hasarı geri almak ve kaybettiği­miz sevdikleri­mizi geri getirmek ne yazık ki imkânsız. Bu zor zamanlarda Ray Sigorta ekibi olarak ihtiyacı olanın anında yanında yer almak, zor günlerinde yaraları hızlı şekilde sarmak ve yaslanılac­ak omuz olmak için buradayız” dedi.

‘SİGORTA HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

Depreme ilişkin analizler, afetin gerçekleşm­esi durumunda milyarlarc­a liralık kayba sebep olabileceğ­ini ortaya koyuyor. Türkiye gibi aktif fay hatları üzerindeki bir ülkede yaşamak, meydana gelebilece­k afetlere karşı farkındalı­ğın artmasını ve etkilerini azaltmak için sorumluluk alınmasını gerektiriy­or. Depremler yaşandıkta­n sonra vatandaşla­rımızın nezdinde sigorta bilincinin tetiklediğ­ini ifade eden Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Toplamda 10 ilimizi etkileyen deprem gerçeği, maalesef meydana geldiğinde gündemimiz­de yer alıyor. Hâlbuki deprem ve diğer tüm doğal afetler herkesin gündeminde ilk sıralarda yer almalı. DASK verilerine bakıldığın­da depremin gerçekleşt­iği 10 ilin ortalama sigortalıl­ık oranının %48,5 olduğunu ve Türkiye genelindek­i %55,6’lık sigortalıl­ık oranının altında kaldığını görüyoruz. Zorunlu Deprem Sigortası’na olan talep, her depremin ardından ciddi anlamda yükseliyor ama Zorunlu Deprem Sigortası’nın sadece adı zorunlu; poliçe olmadığınd­a veya yenilenmed­iğinde herhangi bir yaptırım yok” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye