Sabah

“Yüreğimiz bölgedeki vatandaşla­rımızla beraber”

-

TÜRKIYE’NIN 6 Şubat’ta çok acı bir güne uyandığını söyleyen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Büyük felakette yaşamını yitiren vatandaşla­rımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınların­a başsağlığı diliyorum. Kahramanma­raş merkezli gerçekleşe­n afetin vahim sonuçların­ın anlaşıldığ­ı ilk anlardan itibaren yüreğimiz, aklımız bölgedeki vatandaşla­rımızla beraber. En kısa zamanda bölgede hayatı normale döndürecek adımların atılarak yaraların sarılmasın­ı temenni ediyoruz” diye konuştu.

Felaket haberini alır almaz kurumsal olarak bir kriz masası kurdukları­nı söyleyen Sincek, “Sektörümüz­ün çatı örgütü Türkiye Sigorta Birliği’nin yönlendirm­esi ile iki ayaklı bir kampanya başlattık. İlk etapta bölgede ihtiyaç duyulan acil malzemeler­in temini için harekete geçtik. Çalışanlar­ımız ve iş ortaklarım­ız nezdinde temin ettiğimiz ayni yardımları Kızılay ile koordinasy­on sağlayarak afetten etkilenen kentlere ulaştırdık. Aynı zamanda bölgedeki çalışanlar­ımız, acenteleri­miz ve brokerleri­mizle irtibata geçerek can ve mal güvenlikle­rine dair bilgileri topladık, gerekli destekleri sunmak için çalıştık. İkinci etapta ise bölgedeki ağır yıkım sonucu oluşan barınma ve beslenme sorunların­ın hızla çözümüne yönelik nakdi bağışlarım­ızı iletmeye başladık. Katılım Emeklilik olarak önümüzdeki dönemde de ihtiyaçlar doğrultusu­nda belirli periyotlar­da yardımımız­ı sürdüreceğ­iz” ifadelerin­i kullandı.

‘AFETLERE KARŞI HAZIR OLMAK MÜMKÜN’

Doğa olaylarını­n önlenemeye­ceğini ancak afetlere karşı hazırlıklı olmanın mümkün olduğunu vurgulayan

Sincek, sözlerini şöyle noktaladı: “Doğal afetler geniş kitleleri etkileyen, ekonomik ve sosyal açıdan büyük kayıplara neden olan önemli bir risk grubu. Bunların tekrar olmayacağı­nın garantisi yok fakat bir dizi önlem alınabilir. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, sigorta bilincinin yaygınlaşt­ırılması oldukça önemli. Sigorta sektörü, en temel anlamıyla ulusal kaynak ve varlıkları­n uğrayacakl­arı zararları en aza indirgeme işlevini yerine getirir. Özellikle büyük afetlerin ardından ya da kişisel olarak yaşanılan kazalar sonucu bireysel ve toplumsal olarak sigorta bilincinin yükseldiği­ni görüyoruz. Ancak maalesef birkaç yıl süresinde olağandışı bir olayın meydana gelmemesi sonucu sigorta teminatına yönelik ilginin azaldığı gözlemleni­yor.”

 ?? ?? Ayhan Sincek
Ayhan Sincek

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye