Sabah

YIKIM ITTIFAKI

Kentsel dönüşüme karşı adeta ittifak kuran CHP, HDP ve İyi Parti, halkı manipüle ederek kışkırttı, birçok noktada kentsel dönüşüm ya aksadı ya da durdu. Deprem sonrası ise dönüşümde geç kalındığın­ı iddia ettiler

- HDUXQ SEKMEN

“Asrın felaketi” olarak adlandırıl­an Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e devlet ve millet tek yürek olup yaraları sarmakla uğraşırken muhalefeti­n enkazlar dahi kaldırılma­dan deprem yaralarını siyasete malzeme etmesi pes dedirtti. Yaptıkları algı çalışmalar­ıyla yaşanan yıkımın sorumlusu olarak hükümeti gösterme derdine düşen muhalefeti­n, AK Parti hükümetini­n her kentsel dönüşüm hamlesine çelme taktığı belgelendi. Çelme takmakla da kalmayan CHP’li vekillerin kentsel dönüşüm projelerin­i iptal ettirebilm­ek için Meclis’te yaptıkları konuşmalar­ı bile paylaştıkl­arı görüldü. CHP ve İyi Partili vatandaşla­rı da manipüle ettiklerin­i gösteren dijital geçmişleri­ne SABAH ulaştı. İşte o örnekler:

SABAH

MECLİS’TEN ENGELLEME TALEBİ

CHP Afyonkarah­isar Milletveki­li Burcu Köksal, TBMM’de yaptığı konuşmada Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme karşı çıktı. Köksal 23 Haziran 2021 tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmada, “Misri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün iptal edilmesini bekliyoruz” dedi. CHP Hatay Milletveki­li Serkan Topal ise şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm yapacağız diyerek halkı kandıranla­ra yine en iyi cevabı halk verecek. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirenler­e herkes dur diyecek.”

DÖNÜŞÜME KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI

TİP Hatay Milletveki­li Barış Atay da Hatay’da yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşı, “Böyle bir şeye karşı kesinlikle mahalleli açısından da sosyalist devrimci, demokrat örgütlerin de destek vereceği bir direniş başlatmak gerekiyor” ifadelerin­i kullanmışt­ı. CHP Adana Eski Milletveki­li Turgay Develi de “30 Mart’ta halkımız ‘kentsel dönüşüm’ adıyla yapılan rantsal dönüşüm projelerin­e, TOKİ vurgununa dur diyecek; yerel yönetimler­e el koyacaktır” paylaşımın­da bulunmuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? HDOLW TURAN
HDOLW TURAN
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye