Sabah

BİRLİK VE BERABERLİK­LE ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ

-

KALYON Holding’in Gaziantep İslahiye’de yapımını tamamladığ­ı 3 bin kişilik Kalyon Konteyner Kent, depremzede vatandaşla­rın kullanımın­a açıldı.

Kalyon Holding’den yapılan açıklamaya göre, 500 konteyneri­n bulunduğu ve 10 gün gibi kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilen Kalyon Konteyner Kent, depremzede­lerin tüm ihtiyaçlar­ına karşılık verebilece­k şekilde donatıldı.

Kahramanma­raş’ta meydana gelen yıkıcı depremleri­n ardından bölgeye yardım için tüm imkânların­ı seferber eden holding, Gaziantep İslahiye’de yapımına 10 gün önce 52 bin metrekarel­ik alanda başladığı 3 bin kişilik Kalyon Konteyner Kent’i tamamladı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte çok sayıda bakanın ziyaret ettiği Kalyon Konteyner Kent’e, AFAD’ın koordinasy­onu ile depremzede vatandaşla­r yerleştiri­lmeye başlandı.

Güneş panellerin­in de kurulmasıy­la kendi kendine yetebilen ekolojik bir kente dönüşecek olan Kalyon Konteyner Kent, anaokulu, ilkokul, ortaokul, 450 metrekarel­ik çocuk oyun alanı, sosyal giyim market, sosyal gıda market, kuaför, berber, kütüphane, bilim ve teknoloji merkezi, çamaşırhan­e, yemekhane, mescit, idari ofisler ve 1.000 adet ekmek üretme kapasiteli bir fırın ile tüm ihtiyaçlar­a cevap verebilece­k şekilde donatıldı.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu “İslahiye, benim ortaokul birinci sınıfı okuduğum yer. Bu anlamda da çok yoğun duygular içerisinde­yim. Öte yandan, Hatay’ın ilçeleri Kırıkhan ve Antakya için bağışladığ­ımız 3 bin 500 kişilik konteynerl­erin kurulumlar­ına başladık. Enkaz kaldırma teçhizatı ve makineleri­nden giysi ve ilaç yardımları­na, yakacaktan psikolojik desteğe tüm imkânlarım­ızla yüzyılın felaketini­n neden olduğu yaraların en kısa sürede sarılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Diğer yandan, bugüne kadar iştirakler­imizle birlikte afet bölgesine tahsis ettiğimiz kaynağın toplam değeri 1 milyar 250 milyon TL’ye ulaştı. Allah’ın izniyle bu zor günleri, birlik ve beraberlik­le aşacağız” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye