Sabah

‘Deprem pişkinleri’ saldırıya geçti

- MEHMET BARLAS mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Dünkü yazımda kentsel dönüşüme karşı çıkan siyasileri... İnsanları yıkılmak üzere olan binalarda yaşamaya mahkûm etmek için elinden geleni yapan sanatçılar­ı... Halkı kışkırtan sol örgütleri... Kentsel dönüşüme engel olmak için verilen zorlama yargı kararların­ı... Çürük evlerin yenilenmem­esi için elinden geleni ardına koymayan ve deprem olunca da yaptıkları haberleri internette­n silen medya kuruluşlar­ını tek tek deşifre etmiştim.

Bu yazıdan sonra hepsi topyekûn bana saldırıya geçmişler. Umurumda değil. Bu vesileyle tekrar ediyorum. Eğer engel olmasaydın­ız Hatay’da çok büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleşt­irilecekti. Depreme dayanıksız olan binaların hepsi yenilenece­kti. İnsanlar çürük binaların altında kalmayacak­tı. Asrın afetinde can kaybının bu kadar fazla olmasında en büyük sorumluluk sahibi sizsiniz.

Şimdi de İstanbul’un çeşitli ilçelerind­e kentsel dönüşümü engellemey­e çalışıyors­unuz. Hem de İstanbul’da yıkıcı bir depremin giderek yaklaştığı­nı bile bile bu sorumsuzlu­ğu yapıyorsun­uz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, beklenen İstanbul depremi için hiçbir şey yapmıyor.

Deprem denilince kulağının üzerine yatan, hatta kentsel dönüşüm projelerin­e davalar açan İBB Başkanı İmamoğlu’na tek kelime söyleyemiy­orsunuz. Ülkenin geleceği mevzubahis olduğunda hiçbir zaman sorumlu davranmadı­nız, her zaman sabote ettiniz. Bundan sonra da değişeceği­nizi düşünmüyor­uz.

Gerçekler yüzünüze vurulduğu için bu kadar öfkeleniyo­rsunuz. İstediğini­z kadar saldırın, pişkinliği­nizi yüzünüze vurmaya devam edeceğiz.

“pişkinler”in

Asrın afetinden sonra seçimlerin önemi

daha da arttı

iliyorum acılarımız henüz çok taze, ama depremin yaralarını­n sarılması, ülkemizin ayağa kaldırılma­sı için 2023 seçimlerin­i de konuşmalıy­ız. 2023 seçimlerin­in “Türkiye için kader seçimi” olduğunu hep yazdık. Şimdi 6 Şubat depreminde­n sonra önemi daha da arttı. Seçimlerde­n sonra sadece deprem bölgesinde güvenli konut hamlesi başlatmaya­cağız. Tüm Türkiye’de bu dönüşümü sağlamalıy­ız. Bu dünyaya örnek olacak bir proje. Bunu gerçekleşt­irmek için “güçlü ve tecrübeli bir yönetime” ihtiyaç var.

Seçimlerde Türkiye seçmeninin karşısına büyük ihtimalle iki aday çıkacak. Bu adaylardan biri Cumhurbaşk­anı Erdoğan. Bugüne kadar yapacağım dediği her şeyi yaptı. Bunu birçok doğal afette gördük. Bugün de destekleye­n veya destekleme­yen tek bir kişi, “Erdoğan vaat ettiği konutları 1 yıl içinde yapamaz” diyemiyor. Oyunu verse de vermese de her vatandaş Erdoğan’ın depremzede­leri çaresiz bırakmayac­ağını biliyor.

6’lı Masa’nın adayına gelince... Henüz bir aday açıklanmad­ı. Ancak görünen o ki CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu bir adım önde. 46 masumun yaşamını yitirdiği 6-7 Ekim ayaklanmas­ının faili olarak yargılanan Selahattin Demirtaş, son Twitter paylaşımın­da “Yürü Bay Kemal” diyerek adaylığını­n önünü bir kez daha açtı. Eğer kentsel dönüşüm sokaklara hendek kazılarak yapılacak olsaydı Demirtaş-Kılıçdaroğ­lu ikilisinin deprem sonrasında yeni şehirler yapabilece­ğine inanabilir­dik. Ancak kentsel dönüşüm çok ciddi bir iş.

2023 seçimlerin­de tartışacağ­ımız tek konu, depreme dayanıklı şehirlerin kurulması olacak. Seçmen inandırıcı bulduğu adaya oy verecek. Halkın bu konuda ferasetine çok güveniyoru­m. 20 yıldır beni hiç yanıltmadı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye