Sabah

Altılı Masa’da dosyalar savaşı

- Okuyan’ı IDFHERRN FRP PDKPXWRYXU

Dünyada örneği olmayan büyük bir felaketin ortasında bile “kötücül siyaset” üretmekten çekinme yen bir muhalefet aklıyla karşı karşıyayız. O kötücül siyaset aklı, kendi ilişkileri­ni de zehirliyor ki deprem olmadan bir gün

Ý önce Altılı Masa’nın gündemine bomba gibi düşen bir Yaşar Okuyan olayı yaşandı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, bir tele vizyon programınd­a İP Genel Başkanı Meral Akşener’i zehir zemberek eleştiriyo­r ve şöyle diyordu:

“Sayın Kılıçdaroğ­lu’na dosya yı masa kurulurken söyledim. 3 gün önce de hatırlattı­m. Ve ona Meral Hanım’la ilgili bir dosya ver dim. Dosyayı Kılıçdaroğ­lu kullan mayacak, ben kullanacağ­ım. O masayı dağıttığı anda Sayın Meral Akşener’le ilgili bizim de, ben ve benim neslimin söyleyecek­leri var. Belgeler ve dosyalar var.”

Eski Bakan Okuyan, açık açık Akşener’i Kılıçdaroğ­lu’nun adaylığını kabul etmezse içinde belgeler ve bilgilerin olduğu “dosya” ile tehdit ediyordu.

Akıl alır gibi değil, sonradan CHP’li olan eski bakan Okuyan, Altılı Masa’nın ikinci büyük aktörü Akşener’i dosyayla tehdit ediyordu.

Neden acaba? Neden Kılıçdaroğ­lu’nun adaylığıyl­a ilgili bir dosyayı duyurmak hem de aynı siyasi ekolden gelen eski bir bakana düşmüştü? O dosyada ne vardı ki iş ihraca kadar gitti?

Kılıçdaroğ­lu dosyası da açılacak mı?

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ağır biçimde suçladı:

“Bir müfterinin yalan ve iftirala rı sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğ­lu, Genel Başkanımız­ı ara yarak şahsın söz konusu iddiala rının tamamen yalan olduğunu ifade etmişler dir.”

Ülke deprem derdindeyk­en onlar ayak oyunların dan hiç vazgeçme di. Tam o günlerde “yalan” denilen açıklamanı­n sahibi eski Bakan Okuyan ile Kılıçdaroğ­lu, Meclis’te tekrar görüşüyord­u.

Bunu da Okuyan, Twitter sayfasın dan sanki hiçbir şey olmamış gibi duyuru yordu:

“Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğ­lu ile yarım saati aşan bir süre TBMM’deki CHP Grup odasında görüştük, deprem ve seçimleri ele aldık.”

Sonra herhalde pişman oldu ki şu uya rıyı yaptı:

“Demek ki neymiş? İyi demek le iyi olunmuyorm­uş. Helalleşme demekle de hukuk tesis edilmiyor muş. Önemli olan vatan savunması, yılgınlık yok, mücadeleye devam!”

Yürü, ense tıraşını görelim

Vatanı savunurken mücadeleye Kılıçdaroğ­lu ile mi devam eder yoksa yeni bir parti mi bulur bilemem ama Okuyan’ın “dosyalı” çıkışı Altılı Masa’da daha çok dosya açılacağın­ı ve işlerin iyi gitmediği ni gösteriyor.

Herhalde bu gidişle hepsini Selahattin Demirtaş hizaya sokacak:

Bu tablo bana, deprem dönemin de bile kışkırtıcı­lığı kimselere bırakma yan ve daha depremin ilk günü “AKP yolları” diye çöken yolları göstere rek algı siyaseti yapan Cumhuriyet yaza rı Mine Kırıkkanat’ın tehdidini hatır Eski ülkücü Okuyan ile Demirtaş, lattı. Kırıkkanat, bir buçuk yıl önce elinde Kılıçdaroğ­lu’nun adaylığı konusunda Kılıçdaroğ­lu hakkında bir “dosya” oldu anlaştıkla­rına göre sıra Akşener’in kara ğundan söz etmiş ama açıklamaya­cağını rında. O da hizaya girip, HDP ile birlik söylemişti. te “Yürü Bay Kemal” mi yoksa “Yürü

Bu uyarı, Altılı Masa çevresinde bir Bay Kemal, ense tıraşını görelim mi” “dosyalar savaşı” olacağının ilk işare diyecek, göreceğiz... tiydi. Herkes Kılıçdaroğ­lu hakkında bir Bir an için bu tehdit siyasetiyl­e yola dosya beklerken, Akşener’in dosyasında­n çıkanların ülkeyi yönettiğin­i düşünün. söz edilmesi İyi Partililer­i çok öfkelendir­di. “Allah korusun” dememek mümkün mü?

7HO 606 029 \D] ·\H J|QGHU 0+

“Yürü Emek ve Özgürlük İttifakı! Yürü Sosyalist Güç Birliği! Yürü Millet İttifakı! Yürü Bay Kemal! Yan yana yürüyün.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye