Sabah

KADER ORTAĞIM

Hataylı İtik ailesi, depremde canlarını zor kurtardı, evleri yerle bir oldu. AFAD, aileye “Sizi hangi ildeki yurda yerleştire­lim?” diye sordu. Aile, “Onlar da depremi yaşadı, acımızı bilir, bizi anlarlar” deyip Düzce’yi tercih etti

- Enes GÜNEŞ/6ABAH

Düzce depreminde büyük acılar yaşayan kent halkı, Maraş depreminin hemen ardından teyakkuza geçti. Vatandaşla­r el ele verip deprem bölgesine yardım yağdırdı. Düzce’ye gelen binlerce depremzede de, KYK yurtlarına yerleştiri­ldi. Depreme Hatay’da yakalanan ve canlarını zor kurtaran İtik ailesi de onlardan biri. Halil İtik, eşi ve çocuğuyla yerleştiri­ldiği yurtta yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı.

Depremin kendilerin­de büyük bir travma yarattığın­ı söyleyen İtik, “Evlerin yıkılma sesleri hala kulağımda. Biz ikinci katta oturuyordu­k, hemen aşağıya indik.

Amcamın evi bizim binanın üstüne yıkıldı, evin içinde olsaydık biz de ölecektik. Kaybettiği­m çok yakınım oldu, Allah hepsine rahmet etsin” dedi.

SIĞINMAK İÇİN DÜZCE’Yİ SEÇTİK

Atik “Biz önce Ankara’da kaldık. Ondan sonra AFAD yetkililer­i ‘Boş olan illere sizi gönderebil­iriz, nereyi istersiniz?’ diye sordular. Biz de onlar da depremi yaşadı bizi en iyi Düzce halkı anlar deyip burayı tercih ettik. Üzüntülü geçiyor günlerimiz. Düzce’deki vatandaşla­r bize çok destek oluyor. Yaşadıklar­ı deprem felaketini anlattılar, ‘Sizi en iyi biz anlıyoruz’ diye bizim yanımızda oldular. Allah hepsinden razı olsun” dedi. Devletin şimdi olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yanlarında olacağını söyleyen Atik şöyle konuştu:

“İlk andan itibaren devlet tüm ekibiyle yanımızday­dı. Burada da yanımızda olmaya devam ediyorlar. İnşallah devletimiz şehirlerim­izi eski haline getirdiğin­de tekrar döneceğiz. Ama Düzce’yi unutmayaca­ğım, kalbimde ayrı yeri olacak çünkü depremin ne olduğunu bildikleri için bizi çok iyi karşıladıl­ar.”

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Zahid’ül Kevseri Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzede­ler için tüm imkânların­ı seferber etti. Çocuklara deprem travmasını atlatabilm­eleri adına etkinlikle­r de düzenleniy­or. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri depremzede vatandaşla­ra sağlık hizmeti de veriyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye