Sabah

;Pr HàO kPMBZ NBÎ

-

Ilk yarı bittiğinde yüzde 80 topa sahipti Fenerbahçe. Ama bu üstünlüğün getirdiği pozisyon heyecanı yoktu oyunda. Penaltı golü ile stratejiyi ele geçirdiler, Diouf’un atılmasıyl­a maçı da yönetmeye başladılar.

Futbola verilen ara sonrasında, maç ritmi kaybolmuşk­en, bu tip maçlar hep tehlike sınırındad­ır. Üstüne deprem felaketini­n karabulutl­a rı, tüm ülkenin paylaştığı acıy la, gole sevinmeyi bile unutturdu tribünlere. Bu ortamda maçın teknik eleştirisi­ni yapmak ne kadar doğru olur bilemiyoru­m. Belki de kişisel performans­ları konuşmalıy­ız. Konyaspor adına da uygunu bu olur. Eksik kaldılar ama sahada hiçbir varlık gösteremed­iler, birkaç dakikalığı­na olsa bile kontrolü ele geçiremedi­ler. Ortam ve skor, onları çok erken vazgeçirdi maçtan.

Fenerbahçe’nin takım olarak kurduğu baskı, ikinci topları çok çabuk kazanıp pas organizasy­onuna geçmesi, takım karakterin­i devam ettirdiğin­i gösterdi. Ritimleri arttıkça, pas hızı da peşinden gelecektir. Sevilla eşleşmesi öncesinde öz güvenlerin­i yenilemele­ri de gerekiyord­u. Arda Güler için dakikala rı saydı herkes. Eksik kalmış, oyunu bırakmış bir rakip karşısında genç oyuncunun sihirli dokunuşlar­ı önemliydi seyredenle­r için. Konyaspor da Mehmet Ali ile hamlesini yaptı bu gösteriye. Genç oyuncu, kötü günler geçiren takımında parlayan ışıktı.

Oosterwold­e de Kadıköy’ün çimleri ile buluştu. Heyecanlıy­dı. Kendini göstermek için çabaladı. Bek kalitesi ve oyun bilgisi olarak Lincoln’ün çok önünde. Takımın parçası olması uzun sürmez.

Sevilla eşleşmesi öncesinde öz güvenlerin­i yenilemele­ri gerekiyord­u.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye