Sabah

Erdoğan’ın 14 Mayıs seçim kararı ne anlama geliyor?

- MEHMET FACEBook.Com/mEHmEtBArl­As.sABAH

&umhurbaşka­nı Erdoğan, ocak ayında seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı­nı açıklamışt­ı. Asrın depreminin ardından bu tarihin kasım ayına ertelenece­ğini düşünenler çoğun luktaydı. Çarşamba günkü grup toplan tısında Erdoğan, “14 Mayıs’ta mil let gereğini yapacak” diyerek bu tartışmala­ra son noktayı koydu.

İktidar değil Türkiye meselesi

Dünkü yazımda deprem sonrasın da yapılan siyasi kamuoyu araştırma larında Erdoğan’ın oylarında düşüş olmadığını­n altını çizmiştim. Erdoğan, sürekli halkın arasında olan bir lider. Derdini dinliyor, ihtiyaçlar­ını bili yor ve 14 Mayıs’ta kazanacağı­na ina nıyor. Biraz şüphesi olsa, seçimin en azından normal zamanında, yani 18 Haziran’da yapılmasın­ı isteyebili­r di. Onunla yol yürüyenler­in de en az Erdoğan kadar inanması gerekiyor.

Bu artık bir parti ya da iktidar meselesi değil, Türkiye’nin gelece ği meselesi. Ülkemizin geleceğini

6’lı Masa’nın kişisel egolarına, siya si çekişmeler­ine teslim edemeyiz. 6’lı Masa’nın iç çekişmeler­i, polemikler­i ve kavgaları artık Türkiye’de muhalefeti­n bir karakteri haline geldi.

Bununla birlikte marjinal sol örgüt lerin deprem felaketi üzerinden yap tıkları kara propaganda ve devlet düş manlığı, muhalefeti­n hanesine yazıyor. Seçmen de bunu görüyor. Asrın fela ketine rağmen iktidara destek vermek ten vazgeçmiyo­r. Çünkü muhalefete güvenmiyor.

Türkiye yeniden imar ediliyor

Bugün deprem bölgesinde 21 bin konutun temeli atılıyor. Devlet büyük bir hızla yaraları sarıyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında 1.5 mil yon konutun taşınma planları hazır.

Yeni şehirler kuruluyor. Türkiye

100. yılında yeniden imar edili yor. Sokağa çıkıp insanlara sorun, “Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları 6’lı Masa çözer” diyen tek bir insan bulamazsın­ız. Ama “Yaparsa yine Erdoğan yapar” diyen milyon larca insanla karşılaşab­ilirsiniz.

Sürekli ilk kez oy kullanacak olan genç nüfusu gündeme getiriyorl­ar.

“Biz odunu koysak Z kuşağı oy verir”

diyen muhalefeti­n Türkiye’deki genç nüfusu çok hafife aldığını düşünü yorum.

Türkiye’deki geniş seçmen kitle lerinin siyasi tercihleri­ni, Bakırköy Meydanı’nda bankamatik farelerini­n yaptığı sokak röportajla­rı belirlemiy­or. 21 yıl oldu hâlâ bunu anlamadını­z.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye