Sabah

HASAR ÖDEMELERI HIZLA YAPILIYOR

DEprEmDE zArAr GörEn 11 IlDE sIGortAlı olAn vAtAnDAşlA­rın öDEmElErI HızlA yApılıyor. Şu AnA kADAr DASK kApsAmınDA 3.3 mIlyAr TL’lIk öDEmE yApılDı. SEktörün DASK DışınDAkI öDEmE mIktArının DA 20 mIlyAr TL olmAsı BEklEnIyor

- (GLW|r: Barış ERGİN - Tasarım: Seçil KAYA

Deprem 11 ile büyük hasar verdi ve yaralar sarılmaya başlandı. Bir yandan bölgeyi tekrar ayağa kaldırmak için adımlar atılırken bir yandan da hasar ödemeleri hızla yapılıyor. Şu ana kadar açıklanan rakamlar ışığında deprem öncesi sigortalı olan vatandaşla­rın toplamda 22 milyar TL’yi aşan bir tutarda ödeme alacağı kesinleşti. Bu rakamın içinde şu ana kadarki 3 milyar TL’yi geçen DASK hasar ödemeleri ve diğer branşlarda­ki 20 milyar TL’lik öngörü var.

DASK 3.3 MİLYAR TL ÖDEDİ

Doğal Afet Sigortalar­ı Kurumu’nun (DASK) 3 milyar 351 milyon TL hasar ödemesi gerçekleşt­irdiği bildirildi. Kuruma ulaşan hasar ihbar sayısı 362 bin 646 oldu. DASK’tan yapılan açıklamada, kurumun, sigortalıl­arın yaralarını sarma süreçlerin­e destek olmak için tüm gücüyle

çalışmaya ve ödemelerin­i hızla gerçekleşt­irmeye devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi: “Bugün itibarıyla tarafımıza ulaşan hasar ihbar sayısı 362 bin 646 ve ödenen tazminat tutarı ise 3 milyar 351 milyon TL’ye ulaştı. DASK olarak öncelikli ve tek amacımız, en hızlı şekilde sigortalıl­arımızın tazminatla­rını ödemektir. Bu doğrultuda konutların­da hasar bulunan vatandaşla­rımızın ihbar kanallarım­ızdan herhangi bir süre kısıtlamas­ı olmaksızın bize ulaşabilec­eklerini hatırlatma­k isteriz.”

20 MİLYAR TL’Yİ AŞACAK

Bu rakam dışında oluşan diğer hasarlarla birlikte sigortalı olanların ödemeleri hızlı bir şekilde ödeniyor ve toplam bütçe rakamı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Türkiye’yi sarsan depremler sonrası sigorta ödemelerin­e ilişkin, “İlk hesaplarım­ıza göre toplamda tüm sektör olarak 20 milyar TL’nin üzerinde hasar ödeyeceğim­izi tahmin ediyoruz” dedi.

KASKO İÇİN 1 MİLYAR TL

Konut sigortalar­ında yüzde 21, kaskoda ise yüzde 17 oranında sigortalıl­ık oranlarını­n bulunduğun­u ifade eden Benli, “Deprem bölgesinde araçların çoğu pert. Kasko üzerinden 1 milyar TL civarında ödeme yapacağımı­zı tahmin ediyoruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye