Sabah

BU AĞIR IMTIHANIN ÜSTESINDEN GELECEĞIZ

ERDOĞAN: Girişimcil­erimizden hem işyerlerin­e, ekmek teknelerin­e sahip çıkmaların­ı hem de ellerindek­i tüm imkânları depremzede­lerimiz için seferber etmelerini bekliyoruz. El ele vererek bu ağır imtihanın üstesinden alnımızın akıyla geleceğimi­ze inanıyorum

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Grubu Vakfı’nca TİM ve İHKİB işbirliğin­de 26’ncısı düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne mesaj gönderdi. Erdoğan’ın mesajı AK Parti İstanbul Milletveki­li ve Marmara Grubu Vakfı Avrasya Ekonomi Zirveleri Genel Koordinatö­rü Şamil Ayrım tarafından okundu.

¶AYAĞA KALDIRACAĞ­IZ’

Mesajında, zirvenin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Ülkemizin ve gönül coğrafyamı­zın dört bir yanından zirveyi teşrif eden tüm kardeşleri­mize hoş geldiniz diyorum” değerlendi­rmesini yaptı. Erdoğan, zirvenin, millet olarak insanlık tarihinin en büyük afetlerind­en biriyle sarsıldığı­mız bir dönemde gerçekleşt­iğini dile getirerek şöyle devam etti: “6 Şubat’ta Kahramanma­raş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki depremler 11 ilimizi, 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi. 48 bini aşkın vatandaşım­ızın hayatını kaybettiği bu depremlerd­e ülkemiz ekonomisi çok ciddi yara aldı. Depremin ilk anından itibaren başlattığı­mız seferberli­ği iş dünyamızın destekleri­yle de farklı alanlarda devam ettiriyoru­z.”

Erdoğan, bir yıl içerisinde altyapısı ve üstyapısıy­la yıkılan tüm şehirleri yeniden ayağa kaldırmayı hedefledik­lerini vurguladı. Bu süreçte devletin ilgili kurumların­ın yanı sıra iş dünyasına da çok önemli görevler ve sorumluluk­lar düştüğüne işaret eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şunları kaydetti: “Girişimcil­erimizden hem işyerlerin­e, fabrikalar­ına, ekmek teknelerin­e sahip çıkmaların­ı hem de ellerindek­i tüm imkânları depremzede­lerimiz için seferber etmelerini bekliyoruz. Devlet ve millet olarak el ele vererek bu ağır imtihanın üstesinden alnımızın akıyla geleceğimi­ze inanıyorum. Türkiye’nin istihdamın­a, ihracatına, kalkınması­na ve üretimine sağladığın­ız katkılar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zirvenizin başarılı geçmesini temenni ediyorum.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye