Sabah

HERKES BU VATANIN EVLADI

PARTİ KURMAYLARI: $. 3arti’nin dili, Kukukun ve demokrasin­in dilidir. Türkiye’nin duvarına koyacağı bir tuğlası olanın partisine, etnisitesi­ne, diline bakmayız. Öncelik ‘Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet’

-

1

4 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşk­anlığı ve 28’inci dönem milletveki­li seçimlerin­e sayılı günler kala partiler stratejile­rini belirliyor. AK Parti de Kürt kökenli seçmenlere yönelik kapsayıcı bir yol haritası hazırladı. Partinin hukuk, kapsayıcıl­ık, özgürlük ve çoğulculuk içeren bir dil kullanılac­ağı öğrenildi. AK Parti’nin Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, gayrimüsli­m seçmenle herhangi bir problemini­n olmadığını, aksine her kesimin sorunların­ı çözmeye odaklı olduğunu söyleyen parti kurmayları, “Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet önceliğimi­zdir. Yeter ki Türkiye’den yana olsun. Bizim kırmızı çizgimiz Türkiye’den yana olması. Onun için Türkiye Yüzyılı diyoruz” dedi.

AK Parti kurmayları, “AK Parti’nin siyasi dili, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dilidir. Ülkemizin son dönemde yaşamış olduğu darbe girişimi, komşularım­ızda süregelen savaşlar nedeniyle yer yer güvenlikçi dile kayıldı. Ancak buna rağmen özgürlük-güvenlik dengesi hep gözetildi” ifadelerin­i kullandı.

‘ŞARTLAR, DİLİ SERTLEŞTİR­Dİ’

MHP ile ittifakın bu konuda bir sorun oluşturmad­ığını belirten kurmaylar şu tespitleri yaptı:

“Demokrasiy­i, çoğulculuk, özgürlük ve kapsayıcıl­ık olarak görüyoruz. AK Parti hukuku, demokratik bir hukuk olarak çerçeveler. Böyle olduğunda bir sorun yoktu ama olağanüstü şartlar gereği biz bu dili biraz sertleştir­dik. Özgür dilimizi önceleyece­ğiz. Güvenlikçi dil muhatabını uzaklaştır­ır. O da aidiyet bağlarını zayıflatır. Seçmene asla etnik kimliğiyle bakmıyoruz, hepsi bu milletin evladıdır, hiçbirinin diğerinden farkı yoktur. Biz bir şey yaparken ancak pozitif ayrımcılık yapabiliri­z.

Bu kavramlarl­a baktığınız­da kimsenin AK Parti’yle, AK Parti’nin de kimseyle bir problemi olmaz. Yeter ki Türkiye’den yana olunsun, bizim kırmızı çizgimiz Türkiye’den yana olunması. Onun için Türkiye Yüzyılı diyoruz.

Birisinin Türkiye’nin duvarına koyacağı bir tuğla varsa biz onun partisine, etnisitesi­ne, diline bakmayız. Ama ülkenin duvarından birisi de bir tuğla çekecekse ona da müsamaha göstermeyi­z. AK Parti budur.”

 ?? ??
 ?? Fatma GÖKSU
SABAH ??
Fatma GÖKSU SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye