Sabah

Buruk uyarılmalı!

-

Abdülkerim ciddi pozisyon hataları yaptı. Abdülkerim’i meğerse Nelsson

toparlıyor­muş.

Fantezi mi, ego mu, macera mı, şımarıklık mı; bilemem ama Konya’da yaşanan yenilginin kaybedilen baş sorumlusu Okan Buruk. G.Saray, şampiyonlu­k yolunda giderken kazanma alışkanlığ­ını sürdüren istikrarlı kadroyu bozup 5 yeni adamı sahaya atmak akıl tutulmasıy­dı. /ucas 2liveira ikilisini bozmak ise çılgınlıkt­ı. Galatasara­ylı oyuncular maç boyu kadro düzensizli­ğinin yarattığı uyumsuzluğ­u dakika dakika yaşadı. Futbol şansı ilk yarıda Galatasara­y’ın yanındaydı ve Rashica’nın mükemmel golüyle içeri galip girdi.

Konyaspor oyuna Diouf’u aldığında Okan Buruk’un önlem almaması ve oyuna elini sokmaması yenilginin fitilini ateşledi. Diouf, Galatasara­y savunmasın­ın tüm dengesini bozdu. Okan Buruk adaletli davranmama­nın bedelini ödedi. İcardi isteksiz, yorgun ve güçsüzdü. Ama Okan Buruk maalesef İcardi’yi oyundan alamadı. Gomis erken girebilird­i. Ciddi pas hataları ve top kayıplarıy­la oynayan Berkan ile Oliveira’ya uzun süre dayanarak hata yaptı. Adekugbe gibi Diouf’u yakından tanıyan hızlı bir oyuncuyu kenarda tutmak ve pozisyon vermeye başlayan, geri dönemeyen Dubois’in yerine almamak Okan Hoca adına maçı okuyamamak­tı. Abdülkerim’i meğer Nelsson toparlıyor­muş. Abdülkerim ciddi pozisyon Katala rı yaptı.

G.Saray’ın 1-0’ı koruyacak oyunu sahaya yansıtamam­ası Buruk’un B planının olmadığını­n göstergesi­ydi. Şampiyonlu­k yarışında 1 puan bile çok önemli. Maç iken ve Konya yüklenirke­n skoru korumayı düşünmeyip 3’lü savunmaya dönerek risk almak intihardı. Başkan Özbek teknik adamlara karışmaz ama birileri Okan Buruk’la konuşmalı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye