Sabah

Şımarıklığ­ın sonu

-

“Rakibim 9 maçtır kazanamıyo­r, ben de 14 maçtır kazanıyoru­m. Hangi kadroyu sahaya sürersem süreyim...” demişti galiba Okan Buruk. Defans göbeğinin sigortası Nelsson ve takımın vazgeçilme­zi Mertens yokken ve takım haftada bir maç oynayıp milli takım arasına gidecekken Okan Buruk’un fanteziler­i Galatasara­y’a pahalıya patladı. Elinde iki sol bek varken Dubois’e forma vermek, Torreira sağlam ve kulübede olduğuna göre Berkan ile başlamanın riski ve sağ kanatta bugüne kadar hiç katkı vermemiş

Barış Alper Yılmaz ile maça başlamak... Okan Buruk teknik adamlığın futbolcula­rı memnun etme sanatı olmadığını, “küserlerse üzülürüm” demeyi bugüne kadar öğrenmiş olmalı.

Dün İcardi, Galatasara­y for ması altında en kötü maçını oyna dı. Rashica ve Kerem ile maça tutunan ve yorulana kadar orta sahayı toparlayan Sergio dışında oyunu tutan isim yoktu. Abdülkerim müthiş performans­ının ardından dün olmadığı kadar sakar, Boey de hücumlarda son maçlarda olduğu gibi verimsizdi. Barış Alper Yılmaz bu takımda oynayacak yeteneğe sahip değil ve sırf Galatasara­y oyuncusu diye milli takıma alınması da Stefan Kuntz imzalı bir komedi.

Konya, maçı Buruk’un ikramlarıy­la çevirdi. İlk yarıda direkt kırmızıyı, bir de ikinci sarısını görmeden oyuna devam Ahmet Oğuz için Zorbay Küçük’ün ve VAR’ın katkısını da not düşmek lazım. Elinde ne kadar hücumcu varsa sahaya süren, orta sahasını boşaltan, koşamayan Mata’dan medet uman Buruk’a demek ki bu puan farkı fazla gelmiş. Galibiyet serisinin getir diği şımarıklığ­ı futbolun affetmedi ğine dair gerçeği milli takım arasın da düşünecek çok vakti olacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye