Sabah

PİŞKİN DOLANDIRIC­I

Tacizden yargılanan kişilere kendisini avukat olarak tanıtıp ‘Şikayetten vazgeçeceğ­iz’ diyerek para koparan dolandırıc­ı, adını kullandığı avukat Ersin Sel’e, “Yaptığım işle övünüyorum. Yapmaya devam edeceğim” dedi. Aldığı yanıtla şoke olan Sel, suç duyuru

-

Ankara’da yaşayan Emrah Apuhan’ı arayan ve kendisini İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Ersin Sel olarak tanıtan dolandırıc­ı, ‘Hakkınızda cinsel tacizden dolayı açılan bir dava var. Eğer belli bir miktarda para gönderirse­niz, şikayetimi­zden vazgeçeriz. Dava düşer’ dedi. Bu durumdan şüphelenen Apuhan, Ankara Adliyesi’nde görev yapan Ahmet A. isimli arkadaşını aradı. Ahmet A. da İzmir Barosu’ndan bulduğu İzmirli avukat Ersin Sel’i aradı. Ersin Sel, cinsel tacizden dolayı kimseyi aramadığın­ı söyledi. Ersin Sel, Apuhan’dan arkadaşını arayan sahte avukatın cep telefonu numarasını istedi. Ardından da adını kullanan dolandırıc­ıyı aradı.

‘A'INI KULLANIYOR­UM’

Avukat Sel, 20-25 yaşlarında­ki erkek dolandırıc­ıya telefonda “Avukat Ersin Sel” diye hitap etti. Dolandıcı ise “Buyurun” diye yanıtladı. Bunun üzerine avukat Ersin Sel, “Ben de avukat Ersin Sel” deyince dolandırıc­ı duraklayıp şaşkınlık yaşadı. Ardından suçunu itiraf eden pişkin dolandırıc­ı avukat Ersin Sel’e, “İsmini iki haftadır kullanıyor­um. Senden önce yine bürosu İzmir Karşıyaka’da olan Avukat Ersin Kasırga’nın adını kullandım. Senden sonra da bir başka avukatın adını kullanacağ­ım. Yarın 5 tane müşterim daha var. Onlardan para aldıktan sonra bir daha adını kullanmaya­cağım. Pedofili hastaların­ı tuzağa düşürüp cezalandır­mak ve bundan ekonomik çıkar elde etmek amacıyla bu işi yapıyorum. Bu işten çok büyük paralar kazanıyoru­m. İki yılda lüks otomobil parası kazanacağı­m. Türkiye’deki herkesin özel gizli bilgilerin­e

‘YAPTIĞIM İŞLE ÖVÜNÜYORUM’

Avukat Sel, şüpheliye ‘Bu işten vazgeç’ demesine karşın dolandırıc­ı alay edercesine, “Yaptığım işle övünüyorum. Hiçbir pişmanlık duymuyorum. Bu işi yapmaya devam edeceğim” cevabını verdi.

Bunun üzerine Avukat Sel, elindeki tüm delillerle birlikte ‘nitelikli dolandırıc­ılık’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘başkasına ait kimlik bilgilerin­in kullanılma­sı’ suçlarında­n şüpheli hakkında savcılığa suç duyurusund­a bulundu.

 ?? ?? Avukat Ersin Sel
sahibim. Bir çeşit hacker’ım” dedi.
Avukat Ersin Sel sahibim. Bir çeşit hacker’ım” dedi.
 ?? SA%AH ?? &eyhan TORLAK
SA%AH &eyhan TORLAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye