Sabah

Bakalım Jesus ders alacak mı!

-

‘INŞALLAH BIZ YANILMIŞIZ­DIR’ F.Bahçeli Samet Akaydın galibiyet sonrası şöyle konuştu: “1-0 geride başlayınca moral olarak çöktük. 10 günde 3. maçı oynadık. Yorgunluk belirtiler­i vardı. Rossi’nin golünde nasıl bir çizgi çektiler bir anlam veremedik. İzleyeceği­z. İnşallah biz yanılırız. Beşiktaş’ı yenersek güzel şeyler olacak.”

Jesus gerçekten çok ilginç bir tek nik direktör. Adeta “Benim genel bir kadro ve taktik felsefem yok. O günkü şartlarda istediğim takım ter tibini sahaya sürerim. Zaten kimse de önceden hangi takımı çıkaracağı mı bilemez!” diyor.

Galatasara­y’ın yenilgisiy­le bir ümit ışığı yeşermiş çok kritik bir dep lasman. Fizik olarak iyi durumda olmayan İrfan Can Kahveci... Uzun zamandır oynamayan fizik olarak yetersiz Gustavo ve Pedro. 3’ü birden ilk 11’de. Bu garip kadro ile bir de erken gol yiyorsun sonra tek kale oynu yorsun ama bir plan program yok. Bu arada da 3 kişinin hiç hazır olmadı ğı ve Sevilla yorgunu takım risk alır ken Alanyaspor ceza kesemiyor. Sonra devre arası geliyor. Jesus bugüne kadar işler kötü gitse de bazen 1 kişi, ama genelde devre ara sında hiç değişiklik yapmaz.

Yine Ferdi ve Valencia çok başarılıyd­ı. Osayi de iyi görev yaptı. Sahanın yıldızı İsmail’di

İlkyarı 1 mecburi değişiklik yapmışken ikinci devreye 3 değişiklik daha yaparak başladı. Çok da gerekliydi. Ama bu deği şiklik, ilk 11’de yaptığım büyük hatayı nasıl oldu da anladı demek. Sonra Fenerbahçe yine baskıyı kurdu. 2 penaltı golüyle öne geçti. Uzun uzatma bölümünde Valencia da sakatlık geçirince deği şiklik hakkı yokken bir sıkıntı yaşa nabilirdi. Ama Emre’nin mükemmel golü işi bitirdi. Bakalım Jesus, bu son örnek ten sonra artık daha gerçekçi ve doğru kararlar alacak mı? Yine Ferdi ve Valencia çok başarılıyd­ı. Osayi de iyi görev yaptı. Bana göre sahanın yıldızı müthiş tempo ve mücadelesi­yle İsmail’di... Osayi’nin girer girmez yaptığı net kırmızı kartlık hareketin de Mete Kalkavan, önce kırmızı kartı çıka rırken vazgeçip sarı kart ile işi ‘VAR’a bırak tı. Ama VAR’dan da bir ses çıkmadı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye