Sabah

Sakin ve sabırlı

-

Daha 4. dakikada gelen Alanya golü ile Fenerbahçe için zor olan maç, daha da zor hale geldi. 74’e / 26 topla oyna ma oranı ile biten ilk yarıda, Ersun Yanal’ın maçı kilitleme formülünün üstüne, tempoyu düşürme, yatanın yer den kalkmaması hamleleri de geldi. 10 dakika uzadı devre. Skora sadece duran toplarla yaklaşabil­mişti Fener bahçe…

Jesus üç oyuncu birden değiş tirdi ikinci yarıya başlarken. Oosterwold­e’nin sakatlanma­sıy la, dört deği şiklik hakkı gitti. Sevilla maçının yor gunluğu nun üstün de, hiç acele etmeden sahayı paslarla dolaştı lar. Topun peşine düşen Alanyaspor’da yavaş yavaş pozisyon yanlışları da gel meye başladı.

Yine de duvar penal tı ile yıkıldı. İkinci golü de getiren baskıda titre yen ayakların hatasından çıkan penaltı oldu. Emre Mor’un müthiş golü ile birlikte sabrının ve sakinliğin­in karşılığın­ı aldı Fenerbahçe…

Galatasara­y’ın yenildi ği bir haftada sadece mate matiği değil, camia sinerjisi ni de etkileyece­k bir galibiyet aldılar. Uzun süre sonra Jesus’un her hamlesi nin oyunun şeklini değiştirdi­ği, skoru etkilediği­ni de gördük. Emre Mor’un Valencia’yı kaleciyle karşı karşıya bırak ması, Osayi’nin aldığı penaltı, Zajc’ın orta sahaya getirdiği enerji ile tempo arttı.

Hakem Mete Kalkavan oynatmaya çalışıyor. Ama bu duygusu içinde bariz faulleri kaçırdı. İlk yarıda Valencia’yı çeken Furkan’a kart göstermeme si, ya da Jesus’un atılmaya kadar götüren Ferdi’ye yapılan hareke ti atlaması anlaşılmaz. İkinci penal tıyı VAR’dan vermesi de bu tecrübe ile yan yana gelmemeliy­di. Bu maçın Fenerbahçe adına başka mesajları da var. Geriden gelip kazanırken, büyük takım refleksini de ortaya koydular. Sevilla eşleşmesi iyi bitmedi ama takı mın özgüvenini çok yukarı taşımış. Artık kırılma anlarını oynamayı öğrendiler.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye