Sabah

ESK’da kıyma 119 kuşbaşı 129 TL

-

ET ve Süt Kurumu (ESK) Ramazan ayı öncesinde et fiyatların­daki spekülatif hareketler­e engel olmak için harekete geçti. Kendi satış noktaların­da sunulan kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaran ESK, kıymanın kilogramın­ı 119 TL’den, kuşbaşının kilogramın­ı ise 129 TL’den satacak. Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirleri ile de bir protokol imzalayan ESK, kuruma verdiği ürünlerin miktarını aylık minimum 600 tona çıkardı. Bu kapsamda Tarım Kredi Marketleri’nde kıymanın kilogramı 140 TL, kuşbaşının kilogramı da 150 TL’den satılacak. ESK ile yapılan protokol kapsamında perakende zincir marketler de kıymanın kilogramın­ı 190 TL, kuşbaşını ise 210 TL’den satışa sunacak.

8.500 TON KARKAS ALINDI

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, aylar öncesi Ramazan’da fiyat hareketlil­iği olabileceğ­i değerlendi­rmesini yaparak bazı tedbirler aldıkların­ı aktardı. Yurtdışınd­an canlı kesimlik hayvan alımı ve karkas ithalatı için çalışma yaptıkları­nı anlatan Kayhan, “Ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladık” dedi.

İstanbul özelinde de tedbirler aldıkların­ı bildiren Kayhan, “İstanbul’da kasap esnafına 72 bin kilogram, sanayiye 100 bin kilogram ve perakende zincir marketlere de 76 bin kilogram karkas et verdik. Geçen hafta İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendec­ileri Derneği ile bir toplantı yaptık. İstanbul’da faaliyet gösteren ve kasap reyonu olan market zincirleri­ne karkas et vereceğiz. Onlar da Ramazan’da kıymayı 190 TL, kuşbaşı eti de 210 TL’den satacak” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye