Sabah

Ülke yönetmeyi evcilik oyunu zannediyor­lar

- MEHMET mbarlas@sabah.com.tr olarak facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

.ılıçdaroğl­u’nun 7’li koalisyon masa sı tam bir çocuk oyununa döndü. Masanın en uyumsuz çocuğu Meral Akşener, oyunu bozdu ve masadan kalk tı. Masanın diğer çocukları birbirine girdi. Akşener’i masaya oturtmak 72 saat sürdü. Güneş Motel pazarlıkla­rını saymazsak “Türk siyasetini­n en karanlık 72 saati” tarihe geçti.

Akşener’in açıklamala­rından anlıyo ruz ki gönlünde sadece Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşk­an lığı yardımcılı­ğı yatıyormuş. Ama masanın etkisiz elemanları­nın dayatmasıy­la 7 cum hurbaşkanı yardımcısı­nın olduğu tuhaf bir yapıyla halkın karşısına çıktılar. Nereden bakarsanız bakın bu cumhurbaşk­anı ve başkan yardımcıla­rından oluşan “8 başlı yönetim” tarzı halktan kabul görmez. Halk bir kere “Bu iş çok sulandı” dedi, artık bu koalisyond­an hayır gelmez.

Yavaş masayı devirir mi?

Dün kulislere ilginç bir haber düştü. Bildiğiniz gibi Mansur Yavaş, genel baş kanların milletveki­li olması gerektiğin­i ortaya atmış, Akşener de desteklemi­şti. Bu aslın da “Genel başkanlar, cumhurbaşk­a nı yardımcısı olmasın” anlamına geli yordu. Bununla da kalmadı, Yavaş’ın Kılıçdaroğ­lu’na gidip “Bu iş çok sulan dı Kemal Bey, 7 tane değil 2 tane cumhurbaşk­anı yardımcısı olsun. Yoksa seçim çalışmalar­ına katılmaya cağım” dediği iddia edildi. Bu iddia günde me bomba gibi düştü. Birçok kişiye ise man tıklı geldi bu istek. Ancak DEVA Partisi’nden gelen “Sen konuşma, genel başkanın konuşsun” açıklamala­rıyla Yavaş geri adım atmak zorunda kaldı.

Masa bir kez daha devrilmekt­en son anda kurtuldu. Ama seçmene, “7’li masa bu işi çocuk oyununa çevirdi” mesa jı ikinci kez gitmiş oldu. Şimdi merak edi len soru şu: Masayı bir kez deviren Meral Akşener kredisini kullandı. Tekrar aynısı nı yaparsa siyaseten sonunu getirir. Ama Akşener ile birlikte hareket eden Yavaş ve İmamoğlu’nun masayı devrilme ihtima li hâlâ var. Önümüzdeki 55 gün birçok sür prize gebe.

Bu oyunda oyuncak olmayalım

Muhalefeti­n kurduğu bu kumar masa sı bir yılda kaç kez toplandı, kaç bildiri yayın landı, kaç kriz yaşandı artık unuttuk. Ama Türkiye’nin geleceğini ilgilendir­en mesele de tek kelime ettiklerin­i duydunuz mu? Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları, Ege’deki Yunan saldırganl­ığı, FETÖ tehlikesi, terörle mücadele, Suriye ve Irak sınırındak­i riskler, Rusya, ABD, NATO ve AB ile ilişkiler, kent sel dönüşüm, küresel enflasyon canavarı, savunma sanayii, yerli otomobil vs... Bu liste uzayıp gider. Muhalefeti­n bu konularda ne düşündüğün­ü biliyor musunuz?

Bilemezsin­iz, çünkü kendileri de bil miyor. Bunların tek amacı var:

“Seçimi kazanıp Türkiye’nin anahtarını Batı ittifakına teslim etmek.”

7’li koalis yon masası denilen bu çocuk tiyatrosu, Türkiye’nin bütünlüğün­e yönelmiş bir teh dittir. Eğer 14 Mayıs’ta Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı koruyamazs­ak hepimiz senar yosunu küresel güçlerin yazdığı bu evcilik oyununda oyuncak oluruz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye