Sabah

YAPTIKLARI DELİL KARARTMA EYLEMİ

- YoksA

AHMET ÇAKAR: Böyle yangınlar bildim bileli vardır. İşler iyi gidince ‘Centilmen ola lım, sahada kalalım’ gibi sözüm ona dostluk mesajı veren kulüpler, işler kötü gitti mi hemen şirretleşi­rler. Cuma gecesi Konya’da, pazar gecesi de Alanya’da yaşananlar­dan sonra F.Bahçe ile G.Saray birbirleri­ne girdiler. Asıl sorun, IkI HAFtA önCE oynAnAn KAsımpAşA-G.SArAy mAçıylA BAşlADı. Donk’un, Zaniolo’ya hare keti yayıncı kuruluş tarafından tek açıdan gösterilip yine yorumcular­ı tarafından ‘kır mızı kart’ diye değerlendi­rildi. Oysa ki bir açı daha vardı ve o açı Donk’un raki bine bir teması olmadığını gösteri yordu. Yayıncı kuruluşun hakem yorumcular­ı ya bunu bilerek yap tılar ya da bu delil karartmanı­n ihmalden olabileceğ­ini düşü nüyoruz. SEBEp nE olursA olsun yAyınCı kuru

luşun BöylE BIr HAtA

LEVENT TÜZEMEN: Gerginliği yaratan hakemler ve onları yöneten Lale Orta. Bir MHK Başkanı, Donk’un, Zaniolo’ya yaptığı kırmızı kartlık hareketin ekranda tartışılma­sına öfke leniyor, yandan çekilen bir pozisyonu özete koyduruyor, ardından meslektaşl­arına, “Bu pozisyonu tartışın” talimatını gönderi yor. LAlE OrtA’nın Bu müDAHAlEsI­nDEn kEnDInE vAzIFE çıkArAnlAr, KonyA’DA DuBoIs’E, AHmEt Oğuz’un HArEkEtInE kırmızı kArt vErmIyorlA­r, VAR DEvrEyE GIrmIyor, HAkEm ZorBAy Küçük GörDüğünü çAlmıyor. Ahmet Oğuz TV’ye çıkıp, “Yaptığım hare ket kırmızı karttı, Dubois’ten özür diliyorum” açıklaması­nda bulunuyor ve hakemler ile VAR’ı ateşe atıyor. Akabinde Alanya’da

Mete Kalkavan, kırmızı kartını cebin den çıkartırke­n vazgeçiyor ve yine hakem dünyasının kırmızı dediği pozisyo na sarı kart gösteriyor. SonuçtA EtIk DEğErlEr ADınA LAlE OrtA GörEvInI kötüyE kullAnmışt­ır. Yaptığı açıklamala­ra sahip çıkmayan TFF, MHK Başkanı’nı görevden almalıdır.

Bu yAnGın, sönDürülEm­Ez HAlE GElIr. yApmA HAkkı yok. Çünkü toplum provoke oluyor, ‘Donk atılmadı’ diyor. Oysa gizlenmiş delil olan diğer açı yayınlandı­ğın da farklı düşünceler oluşabilec­ekti. Lale Orta bunu fark etti ve müdahale etti. Bunu ACEmIlIk olArAk nItElEnDIr­EBIlIrIz ama sorun Orta’nın yaptığı değil, yayıncı kuruluştak­i hakem yorumcular­ının ki daha bir ay öncesine kadar onlarla Lale Orta birlikte çalışıyorl­ardı, yaptıkları delil karartma eylemidir.

ALİ GÜLTİKEN:

Yangın değil sön mek artarak devam eder. Zaten bulundu ğumuz ortama baktığımız zaman nereye doğru gideceğini az çok tahmin edebi liriz. PuAnlAr yAkınlAştı­kçA, lIGIn sonu yAklAştıkç­A şAmpIyonlu­k HEDEFInDEk­I tAkımlAr DAHA HAssAs HAlE GElECEk ve her puan kaybı beraberind­e daha büyük haykırışla­rı da yanında getirecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye