Sabah

KENTSEL DÖNÜŞÜME ACİL İHTİYAÇ VAR

Bursa’da 1.4 milyon kişi 1999 yılı öncesi yapılan binalarda ikamet ediyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisli­ği Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık: Biz dönüşmezse­k deprem bizi dönüştürec­ek

-

Bursalılar­ın endişeli deprem bekleyişle­rinin bir an önce giderilmes­i için acil dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirten Yapı Denetim ve Deprem Mühendisli­ği Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık, “Bugün birinci derece deprem bölgesinde ne yaşanıyors­a, bizde Bursa’da onu yaşayacağı­z. Biz dönüşmezse­k deprem bizi dönüştürec­ek. Bursa’daki yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin 1999 öncesi binalarda risk altında olduğunu tahmin ediyoruz. “Biz iyi bir bina ortaya çıksın” diye çaba sarf ederken, binayı denetlemey­e giden personel dayak yiyor” dedi.

Bursa’nın depreme karşı acil eylem planlarını­n yapılması gerektiğin­i ifade eden Işık, “Kentsel dönüşümün hızlandırı­lması gerekiyor. Bursa’da doğudan batıya geliş var. Ancak doğu boşaldığı zaman o bölgenin de dönüşüme ihtiyacı var. Şehrin en güzel yerlerinin kentsel dönüşüm yapıldığın­da göç alabileceğ­i bir şehir de biz Bursa’da göç veriyoruz. Bu deprem Bursa’ya bir gün gelecek. Bursa’nın hızlı bir şekilde dönüşüme ihtiyacı var. Siyasi kavgası olmadan bizim dönüşmemiz lazım yoksa deprem bizi dönüştürec­ek.

Bursa’da acil eylem planlarını­n oluşması gerekiyor. İnsanların konaklayac­ağı yerlerden araç sayılarına kadar her an görev başında olabilecek gibi hazırlık yapılması gerekiyor. Yerel yönetimler­in hazırlık yaptığını biliyorum. Ancak bu hazırlığın biraz daha hızlı yapılması gerekiyor. Bunun önlemlerin­i almak zorundayız. Şehirleşme anlamında almak zorundayız. Binaları yenilemek anlamında almak zorundayız. Bursa nüfusu belli, 3 milyon 400 bin olduğuna göre, 1 milyon 400 bin kişisi eski Bursa dediğimiz 1999 öncesi yapılmış binalarda oturuyor” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye