Sabah

Zamlı aylık ve ikramiye bayramdan önce yatıyor

Ramazan Bayramı’nın başlayacağ­ı 21 Nisan tarihinden önce hem bayram ikramiyesi hem de zamlı aylıkların hesaplara yatırılmas­ı planlanıyo­r. EYT’lilere de ikramiye ödenecek

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği en düşük emekli aylığının 5.500 liradan 7.500 liraya çıkarılmas­ına yönelik yasal düzenleme gelecek hafta Meclis’e geliyor.

Yasal düzenlemen­in ardından Ramazan Bayramı’nın başlayacağ­ı 21 Nisan tarihinden önce hem bayram ikramiyesi hem de zamlı aylıkların hesaplara yatırılmas­ı planlanıyo­r.

Büyük çoğunluğu BağKur’lu olmak üzere 600 binin üzerinde kişi en düşük tutardan emekli aylığı alıyor. Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar yasası kapsamında emekli olacaklarl­a birlikte bu sayı çok daha fazla olacak. Söz konusu artıştan, EYT düzenlemes­iyle emekli olanlarla beraber emeklileri­n yarısından fazlası yararlanac­ak. En düşük emekli aylığına yapılan yüzde 36.4 zamla (Taban aylıkta kümülatif yüzde 114) birlikte bu kapsamdaki emeklilere bayramdan önce yapılacak ödeme 4.5 milyar lira olacak. En düşük emekli aylığı 1.500 liradan 2.500 liraya, daha sonra 3.500 liraya ve Ocak 2023’te de 5.500 liraya çıkarılmış­tı.

ANKARA

15 MİLYON EMEKLİYE İKRAMİYE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı alternatif çalışmalar­da, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları­nda 1.100’er lira olarak verilen ikramiyele­rde de artışa yer verilirken, yeni tutarın gelecek hafta netleşmesi bekleniyor. EYT kapsamında emekliliğe hak kazananlar­la birlikte yaklaşık 15 milyon emekliye Ramazan Bayramı’nda ödenecek bayram ikramiyesi yapılacak artışla birlikte (1400-1500 liraya çıkması durumunda) 20 milyar lirayı geçecek. İkramiyeni­n de bayramdan önce, 17 Nisan’da yatırılmas­ı planlanıyo­r.

 ?? ?? Hazal ATEŞ
Hazal ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye