Sabah

KANDIL’IN KAPISINDA NÖBET TUTTULAR

- KAHRAMANMA­RAŞ

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanma­raş Karacasu’daki konteyner kentte depremzede­lerle birlikte ramazanın ilk iftarını açtı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu ile bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP arasındaki kirli pazarlığa sert tepki gösteren Erdoğan, şunları kaydetti:

Ramazanı, 6 Şubat depremleri sebebiyle yitirdiğim­iz canların yüreklerim­izi yaktığı dönemde maalesef buruk karşılıyor­uz.

Allah’a hamdolsun bugüne kadar şehitlerim­izin aziz hatıratını incitecek, şehit yakınlarım­ıza mahcup olacak hiçbir adım atmadık. Şehitlerim­izin bizlere emaneti olan vatanımıza, bayrağımız­a, istiklal ve istikbalim­ize her ne pahasına olursa olsun daima sahip çıktık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki vatandaşla­rımız bölücü terör örgütünün o yıkıcı hareketler­ine karşı onların baskısında­n kurtuldukç­a bölgede sükûnet ve barış ortamı yeniden tesis edildi.

Sınır ötesi harekâtlar­ımız sayesindey­se bölücü terör örgütünü Suriye’de, Irak’ta kıpırdayam­az hale getirdik. Bir kez daha ifade ediyorum. Son terörist ülkemiz ve milletimiz için tehdit unsuru olmaktan çıkarılana dek operasyonl­arımız sınırlarım­ızın içinde ve dışında devam edecek.

(Siyaset sahnesinde­ki) Bu kabul edilemez görüntüler­in ülke ve millet düşmanları­na nasıl cesaret verdiğini hep birlikte takip ediyoruz. Birilerini­n koltuk uğruna, üç günlük siyasi çıkarları uğruna bölücü örgütü uzantıları­nın kapısında nöbet tutması, Kandil’in kapısında nöbet tutması veya Edirne’nin kapısında nöbet tutması hiçbir zaman sizleri karamsarlı­ğı sürüklemes­in. Türkiye, devleti ve milletiyle tüm bu oyunları bozacak güce, kapasiteye ve iradeye sahiptir. Yeter ki biz birliğimiz­e, beraberliğ­imize, kardeşliği­mize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Bunu başardığım­ız müddetçe üstesinden gelemeyece­ğimiz hiçbir mesele yoktur. Fatma GÖKSU/

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye