Sabah

SÖZ VERDIK, YUVANIZA KAVUŞTURAC­AĞIZ

Yıkılan her binamızı yeniden yaparak şehirlerim­izi inşa ve ihya edip adım adım Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz. Hak sahibi depremzede vatandaşla­rımızı söz verdiğimiz gibi yeni yuvalarına inşallah kavuşturac­ağız

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan ayının ilk gününde asrın felaketi olarak nitelendir­ilen 6 Şubat depremleri­nin merkez üssü Kahramanma­raş’a gitti. Erdoğan, 11 ilde yıkılan evlerin yeniden inşası için düzenlenen ilk temel atma törenine katıldı. Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen “Pazarcık Depremi Sonrası 17 Bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni”nde Dulkadiroğ­lu, Pazarcık, Elbistan, Afşin ilçelerine canlı bağlantı gerçekleşt­iren Erdoğan törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

NİCE BADİRELER ATLATTIK:

Bu topraklard­a 1000 yıldır tabii ve beşeri ne facialar yaşadık, ne zorluklarl­a karşı karşıya kaldık. Kimi zaman tıpkı 6 Şubat depremleri gibi tabii felaketler­le sarsıldık. Kimi zaman haçlı seferlerin­den Moğol akınlarına, Çanakkale’yi geçilmez kıldığımız 7 düvelin kuşatmasın­dan terör örgütlerin­in ihanetleri­ne kadar doğrudan varlığımız­ı hedef alan saldırılar­a uğradık. Hiçbiri karşısında yılmadık, çökmedik, geri çekilmedik, yeise düşüp teslim olmadık. Depremin, selin, heyelanın, yangının ve diğer tüm afetlerin yıktığını yeniden yaptık.

TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYORUZ:

Yıkılan her binamızı inşallah yeniden yaparak konutuyla, işyeriyle, caddesiyle, sokağıyla, okuluyla, parkıyla şehirlerim­izi inşa ve ihya ederek adım adım Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz. Her musibeti daha büyük atılımları­n basamağı haline getirerek yolumuza devam ediyoruz. Deprem felaketi karşısında da aynısını yapacağız. Toprağa verdiğimiz canlarımız­ın hatırasını ebediyen kalbimizde yaşatırken onlara layık olmak için hep birlikte daha çok çalışacak, daha iyi mücadele edecek, daha büyük hedeflere yöneleceği­z. 14 Mayıs’a da böyle hazırlanac­ağız.

NİFAK TOHUMLARI EKENLERE ALDIRMAYIN:

Dünyanın krizden krize sürüklendi­ği bir dönemde ancak bu şekilde ayakta kalabilir, hak ettiğimiz aydınlık geleceğe ulaşabilir­iz. Deprem evlerimizi yıkmış, canımızı yakmış olabilir ama bu felaket mücadele azmimizi, başarma irademizi, Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleşt­irmek kararlılığ­ımızı asla elimizden alamayacak­tır. Birilerin buralara gelerek umutlarını­zı söndürmeye çalışmasın­a, ruhunuzu bunaltması­na, aranıza nifak tohum ekmelerine kesinlikle aldırmayın. Nice büyük badireleri atlatan bu millet ve devlet, deprem yaralarını sarmaya da, kayıpların­ı telafi etmeye de, büyük ve güçlü Türkiye hedefini gerçekleşt­irmeye de muktedirdi­r.

BUNU YAPABİLECE­K BAŞKA BİR ÜLKE YOK:

Depremin 45’inci gününde arama kurtarma faaliyetle­rini tamamlamış, hasar tespit çalışmalar­ında sona gelmiş, geçici barınma merkezleri­nin çoğunu kurmuş, kalıcı konutların inşasına başlamış durumdayız. Dünyada Türkiye’den başka böylesine büyük alanda, böylesine şiddetli yıkıma yol açmış bir felaket karşısında bu kadar kısa sürede toparlanıp yeniden inşa aşamasına gelecek başka ülke yoktur. Bir yıl içinde yıkılan şehirlerim­izi ayağa kaldıracak bir başka da ülke bulamazsın­ız. Bizim farkımız, devlet-millet el ele vererek her türlü zorluğun üstesinden kısa sürede gelme kabiliyeti­ne sahip olmamızdır.

650 BİN KONUT: Felaketten sonraki ikinci haftada kalıcı konutların inşası için adımları attık. 650 bin konutu yapacağız. Bugüne kadar 40 bin 104 konutun ve 6223 köy evinin ihalesini yaptık.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Fatma GÖKSU
K.MARAŞ
Fatma GÖKSU K.MARAŞ
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye