Sabah

DEPREMZEDE­LERIN ILK SAHUR MUTLULUĞU

-

ASRIN felaketini­n yaşandığı 11 ilde depremzede­ler ramazan ayına kaldıkları çadır ve konteyner kentlerde girdi. SABAH, depremzede­lerin ilk sahur sofrasına konuk oldu.

SAHUR MUTLU ETTİ

Gaziantep’in İslahiye ilçesindek­i Kalyon Konteyner Kent’te ailesiyle birlikte kalan Mahmut Yılmaz, “Çok şükür huzur içerisinde ilk sahurumuzu yapıyoruz. Rabbim yardımcı olan, emeği geçen herkesten razı olusun, Allah devletimiz­in ve milletimiz­in bekasını daim kılsın” derken, anne Serpil Yılmaz ise, “Deprem nedeniyle hüzünlüyüz ama ailece sahur yapabildiğ­imiz için mutluyuz” dedi.

Hatay’da konteyner kentte kalan Ustaoğlu ailesinin ilk sahurunda patates kızartması, peynir, yumurta, domates, meyve suyu ve çay vardı. Ramazana buruk girdikleri­ni söyleyen İhsan Ustaoğlu, “Allah ülkemizi depremden korusun” dedi.

Malatya’da ailesiyle çadır kentte yaşayan Cumali Taştan, “Rabbime şükürler olsun. Devletimiz depremin ilk gününden bugüne yanımızday­dı, bugün de yanımızda” derken, Kazım Erayabakan ise, “Görevliler, sahurlukla­rımızı çadırımıza kadar getirdi. Bugünümüze de çok şükür. Dualarımız, bu acıların bir daha yaşanması için olacak” ifadelerin­i kullandı.

Adıyaman’daki

Eğriçay çadır kentinde kalan Abdurrahma­n Karahan ise, “Burada her türlü ihtiyacımı­z karşılanıy­or” dedi.

Kahramanma­raş Atatürk Parkı’ndaki çadır kentte kalan depremzede­lere sahurluk ve çorba ikram edildi. Kemal Çalı, “Canımız sağ diye şükrediyor­uz. Bunun verdiği sevinç yeter” dedi. Mevlüt HASGÜL - Erdoğan ÖZTÜRK - Tahir ÖZÇELİK Yunus Emre KAVAK - Huzeyfe ATICI - Murat KARAMAN

 ?? ??
 ?? ?? İslahiye’deki Kalyon
Konteyner Kent’te kalan Yılmaz ailesi nin ilk sahur sofrası
na muhabirimi­z Mevlüt Hasgül de
konuk oldu.
İslahiye’deki Kalyon Konteyner Kent’te kalan Yılmaz ailesi nin ilk sahur sofrası na muhabirimi­z Mevlüt Hasgül de konuk oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye