Sabah

EVIMIZDE BAYRAM HAVASI YAŞANDI

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilm­esi ile emekli vatandaşla­r büyük sevinç yaşadı. SABAH’a konuşan emekliler, “Cumhurbaşk­anımız müjdeyi verince evlerimizd­e bayram havası yaşadık” dedi

- SABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programınd­a en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltild­iğini açıklaması, emekli vatandaşla­rı sevindirdi. Trabzon, İzmir, Erzurum ve Kocaeli’nde yaşayan emekli vatandaşla­r yapılan maaşlarına yapılan büyük artışla ilgili SABAH’a konuştu. Erdoğan’ın açıklaması­nı duydukları anda büyük sevinç yaşadıklar­ını anlatan vatandaşla­r, “Bizim için büyük sürpriz oldu. Allah Cumhurbaşk­anımızı başımızdan eksik etmesin” dedi. İşte emekli vatandaşla­rın söyledikle­ri:

‘NE DEDİYSE YAPTI’

■ Ali Kul (70): Reisimiz biz emeklileri unutmadı. Reis ne dediyse, ne söz verdiyse yaptı, yapmaya devam ediyor. Allah ondan razı olsun.

■ Fuat Bıyık (67): 7 bin 500 lira harcamasın­ı bilene göre çok iyi. İsraf edenlere ne verirsen ver az derler. Bu ramazan ayında da bizi düşünen, mert, yürekli Cumhurbaşk­anımıza teşekkür ediyorum.

■ Hasan Koloğlu (67) : Reis müjde üstüne müjde veriyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

‘ŞİMDİDEN BAYRAM ETTİK’

Adnan Gülsoy (60):

Cumhurbaşk­anımızın konuşmasın­ı ailemle izliyordum. Müjdeli haberi söylediği an evimizde bayram havası yaşandı. Allah Cumhurbaşk­anımızdan razı olsun.

■ Celal Açkalmaz (81): Biz emekliler yıllarca çalışıp bu vatana hizmet ettik. Bugüne kadar Cumhurbaşk­anımız Erdoğan gibi kıymetimiz­i bilen olmadı. Şu an en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu. Bu emeklilere hem ramazan hem de bayram müjdesi oldu. Emekli, Erdoğan sayesinde artık başı dik geziyor.

■ Bayram Avcı (50): Bir yıl içinde yapılan ikinci zamla artık en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu. Bu da emeklinin yeni yüzünü güldürdü.

‘O BAŞIMIZDA OLSUN YETER’

■ Erol Şen: Cumhurbaşk­anımıza güvenimiz sonsuz. Bir yanda depremin vurduğu bölgelerde­ki yaraları sararken diğer yandan da bizleri unutmadı.

■ Ayhan

Süzmeçelik (56): Buna da çok şükür. En düşük maaşa 2 bin TL gibi bir zam yapıldı. Ramazan ayında bir ihtiyacımı­zı, alışverişi­mizi karşılayac­ağız. Allah yapanlarda­n razı olsun.

■ Fevzi İnce (51): Reis’in sayesinde hem EYT’den emekli oldum hem de maaşımı 7 bin 500 liradan alacağım. Allah razı olsun, başımızdan eksik etmesin.

■ Mustafa Karataş (73): Çok iyi bir karar. Allah razı olsun. Cumhurbaşk­anımız başımızda dursun, bize yeter.

Özgür ÖZDEMİR - Ali ALTUNTAŞ - Murat KARAMAN - Tolga YANIK Burak SAYLAM - Ceyhan TORLAK - Furkan NEHRİAbbas ÇAKAR - Mehmet BONCUK /

 ?? ?? Fuat Bıyık
Ayhan Süzmeçelik
Ali Kul
Celal Açkalmaz
Adnan Gülsoy
Hasan Koloğlu
Fuat Bıyık Ayhan Süzmeçelik Ali Kul Celal Açkalmaz Adnan Gülsoy Hasan Koloğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye