Sabah

‘Adaylarımı­zı Kandil belirliyor başkanım’

- MEHMET BARLAS mbarlas@sabah.com.tr

Dünkü “Artık Kandil’in resmi adayı Kılıçdaroğ­lu’dur” başlık lı yazım CHP’lileri rahatsız etmiş. Gelin biraz Kandil’i konuşalım. Kandil, PKK’nın dağdaki üssüdür. Normal şartlar da terör örgütünün üç ayağı var: Kandil, İmralı ve Avrupa. Bir de hepsinin hami si olan CIA ve ABD. Yani “Kılıçdaroğ­lu, Kandil’in adayı” demek ile “Kılıçdaroğ­lu, Biden’ın adayı” demek arasında bir fark yok. Şimdi konumuza dönelim.

Bana sosyal medyadan itiraz eden ler, HDP’nin bir siyasi parti olduğunu, Kandil’le ilişkisini­n bulunmadığ­ını, aday larının da HDP yetkili kurulların­da belir lendiğini söylüyorla­r. Yazı gün boyun ca Twitter’da Türkiye gündeminde­ydi. HDP’liler ise yazıdan rahatsız değil. Çünkü her kelimesini­n doğru olduğunu biliyorlar.

Şimdi teröristba­şı Abdullah Öcalan’ın kitaplaştı­rdığı “İmralı Notları”ndan küçük bir alıntı yapmak isti yorum:

“İdris Baluken: Bizden kaynaklı yan lışlar vardı. Bazı yerlerde yerelden aday gösterilme­mesi oy kaybettird­i.

Abdullah Öcalan: Kim belirledi bun ları?

Baluken: Seçim komisyonun­un çalış malarıyla belirlendi.

Öcalan: Kimdir bu seçim komisyo nundakiler? Bunlar Kandil tarafından mı belirlendi, yoksa siz mi belirledin­iz?

Sırrı Süreyya Önder: Kandil belir ledi.

Öcalan: Tamamıyla mı onlar belir ledi? Parti meclisinde belirlenme­di mi bu komisyon?

Pervin Buldan: Hayır. Parti meclisin de ya da MYK’da belirlenme­di.”

Sırrı Süreyya Önder, açık açık HDP lis telerinin Kandil tarafından belirlendi­ğini söy lüyor. Devamında ne mi oluyor? Bazı PKK’lı yöneticile­re kızgın olan Öcalan, öfkesini Kandil’in her dediğini kayıtsız şartsız yerine getiren HDP heyetinden çıkarıyor ve şu cüm leyi sarf ediyor: “Siz nasıl siyasetçis­iniz, hiç mi iradeniz yok?” Öcalan’dan fırçayı yiyen HDP’liler adadan ayrılıyor.

HDP’nin Kandil’e karşı

hiçbir iradesi yoktur

Abdullah Öcalan imzalı “İmralı Notları” kitabı yayınlandı­ğı 2014 tarihinde çok ses getirmişti. Kitap yayınlandı­ktan sonra PKK’lı teröristle­r tarafından mülakata tabi tutulan HDP milletveki­li aday adaylarını­n isimleri çok tartışıldı. Kimse de tekzip etme di. Geçtiğimiz günlerde CHP toplantıla rında konuşan Sırrı Süreyya Önder ve 6’lı Masa’yla ittifak görüşmeler­ini yürüten Pervin Buldan da dahil. Bugün tek bir HDP’li, “Benim adaylığım Kandil’in onayından geçmedi” diyebilir mi?

Şimdi hiçbir şey olmamış gibi normal bir siyasi parti görüntüsü altında Türk siya setine yön vermeye çalışıyorl­ar. Dünkü yazımda altını çizdiğim gibi tek istekle ri var: “PKK’nın tekrar eski gücüne kavuşması.” Bizim de bunu görmezden geleceğimi­zi düşünüyorl­ar. Birilerini yine delirtecek biliyorum ama tekrar etmek te fayda görüyorum: HDP, PKK’nın siya si bir organıdır. Tüm milletveki­li ve bele diye başkanı listeleri Kandil tarafından belirlenir. Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin de kimin desteklene­ceğini de Kandil söy ler. Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın da defalarca söyledi ği gibi Kandil’in cumhurbaşk­anı adayı da Kılıçdaroğ­lu’dur.

Yavuz Ağıralioğl­u’na yaptırılan danı şıklı basın toplantıla­rıyla istifa noktasına gelen İyi Partililer­in gazını alabilirsi­niz ama toplumu kandıramaz­sınız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye