Sabah

PKK’nın adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’dur

- KLOaO NaSOan#saEaK FRm Wr SMS HKA \a] ·\e J|nder

Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan’dan Kılıçdaroğ­lu ve Akşener’e yeni destek açıkla ması geldi:

“Altılı Masa bir iç karışık lık yaşadı. Onlara çok değinme yelim. Birlikleri­ni güçlendire cekleri inancınday­ız. Daha da büyütebili­rler. Önleri açıktır. Her türlü desteği vereceğiz.”

Bu açıklamayl­a eşzamanlı Meclis çatısı altından da bir ses yükseliyor du:

“Umut olarak kurulan Masa’da, ümidimize pusu kuruldu! ‘Güçlendiri­lmiş parlamente­r sistem’ derken Türkiye’ye, ‘Güçlendiri­lmiş Kemal Kılıçdaroğ­lu modeli’ sunul muştur.

“HDP, Türk demokrasis­i nin şantajına dönüşmüştü­r. Muhalefet, cumhurbaşk­anlığı makamı için bölücülerl­e pazar lık masasına oturdu.”

Sözlerin sahibi, İyi Parti İstanbul Milletveki­li Yavuz Ağıralioğl­u idi. Söyledikle­ri ise malumun ilamı.

HDP, cumhurbaşk­anlığı seçi minde Kılıçdaroğ­lu’nu destek leyerek Kandil’in tercihini net şekilde ortaya koydu ve masaya oturdu.

Bu saatten sonra da bize sadece gür sesle söylemek düşer: PKK’nın adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’dur!

İktidara geldikleri takdirde de Suriye ve Irak’ta PKK’ya karşı müca delemizi unutalım. Mehmetçiği­n kanıyla özgürleşti­rdiği tüm alanlardan çekileceği­mizi bile lim.

İş makineleri­yle hendek kazdırıp el yapımı bomba yerleştire­n, dağa belediye araçlarıyl­a adam taşıyanla rın tekrar belediye başkanı koltuğu na oturtulaca­ğını bilelim.

Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı geçirme sözü veren Kılıçdaroğ­lu’nun HDP’li beledi yelerin hayalini süsleyen vergi toplama ve kolluk kuvveti oluş turma “hakkını” vereceğini de bilelim.

Bitmedi. Bu ayrıcalıkl­ara kavuşan HDP’nin, daha 2015’te ilan ettiği sözde “demokratik özerkliği” tekrar ilan edeceğini ve Suriye’de oluştur dukları PKK kantonları­yla birleşme çağrısı yapacağını da bilelim.

Bilmemiz gereken çok şey var ama aslında tek: PKK’nın adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’dur.

TL MH

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye