Sabah

‘Yaptığımı yap, dediğimi yapma’ mı diyorsunuz hocam?

-

D(nder 6araç,

r.

Ý

pandemi nin önde gidenle rindendi.

Cem Yılmaz, Haluk Levent, Şahan gibi ünlü lerle birlikte aşı gönüllüsüy­dü.

Ekranlarda­n “Aşı olmayı reddeden 50 yaşındaki birkaç arkadaşım öldüler. Beyaz kefenleri için de kafatası kemiklerin­i hisse derek ellerimle toprağa ver dim. Aşı olsaydı ölmezdi” diye sansürsüz ve otopsisiz dramatik hikâyeler anlatıyor du. Korkutuyor­du.

Pandemide, aşılarla ilgili şüpheleri dile getirince ya da alınan kapanma tedbirleri­nin işlevini sorgulayın­ca “Pardon doktor musunuz?” diye sorulan, küçümsenen bizim gibi “cahillerde­n” değil di. “Ukalalık” etmiyor du. “Bilimsel” konuşuyor du yani.

Saraç medyada hekimli ğe devam ediyor. Pandemide insanları “Hastanede eli mize düşmeyin” diye teh dit ederek kazandığı şöh retini siyasete tahvil eden meslektaşı Bengi Başer gibi CHP’den milletveki­li aday olmak için çırpınmıyo­r. Onun çırpınışın­ın sebebi belli ki başka.

Saraç’ın Hakan Ural’ın

ALT,N2.

programınd­a bu kez de aşı olduktan sonra ölen genç insanlarda­n, aşı sonrası orta ya çıkan “turbo kanser” vakalarınd­an bahsetmesi boşuna değil.

Baksanıza Almanya mRNA mağdurları­na “aşı hasarı tazminatı” ödemeye başladı bile.

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin de eşiyle birlik te şirketini, sermayesin­i, peki tamam bilimsel çalışmalar­ı nı Almanya’dan Londra’ya taşıyor. Ne var ki İngiltere de mRNA aşılarını durdurdu. Çember daralıyor.

Daha kimler kimler bir tur günah çıkartacak...

Bu arada sadece merak tan soruyorum Ender

Hocam, siz mRNA aşısı mı oldunuz, inaktif aşılardan mı? Yoksa “fark etmez mi?”

Uğur Şahin ve eşi “şirket prosedürle­rinden ötürü, sırf ayrıcalık olmasın diye” üret tikleri aşılardan olmamışlar­dı diye hatırlıyor­um da... Belki sizin de özel bir durumunuz vardır diye soruyorum.

 ?? ??
 ?? ?? meOLK aOWLnRN#saEaK FRm Wr
meOLK aOWLnRN#saEaK FRm Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye