Sabah

İkisi de el yükseltsin

- SaOih tXna#saEah Fom tr “CHP HDP’den

Kimi yazarçizer arkadaşlar, İttifakı”nda yer alan yüzde 1’lik partilerin yüzde 10’luk daha çok pay alacak olmasına hayret ediyorlar!

Şaşacaksın­ız ama söyleyeyim: Hayret etmekle hem çok haklı hem de çok haksızlar!

Haklılar... Çünkü, CHP İttifakı adayı Kılıçdaroğ­lu kazanırsa yüzde 1’lik partilerin genel başkanları­nın her biri cumhurbaşk­anı yardımcısı olacak. Ayrıca bu partilerin her biri 1 bakanlık kapacak. Buna mukabil yüzde 10’luk HDP’ye sadece 2 bakanlık verilecek. Oysa yüzde hesabına göre HDP’nin en az 5 adet cumhurbaşk­anlığı yardımcılı ğının yanı sıra, en az 5 adet de bakan lık alması icap ederdi.

Haksızlar... Çünkü, mesele yüzde meselesi değil. Hayır, liyakat veya “özgül ağırlık” meselesi hiç değil.

Ya?

Mesele, hizmet meselesidi­r.

Şuna bakmak gerekir: Yüzde 10’luk HDP, CHP İttifakı’na hangi hizme ti veriyor, yüzde 1’lik partiler hangi hiz meti.

HDP’nin hizmeti sadece oy vermek ten ibaret. “Bedenim senin olabilir ama ruhum asla!” şeklindeki Yeşilçam’ın o ünlü repliği misali, ruhunu vermiyor lar yani.

Tam aksine, HDP Tutum Belgesi’yle CHP İttifakı’nın adeta ruhunu alıyor!

Yerel yönetimler­in merkezi yönetim den özerkleşti­rilmesinde­n \DQL H\DOHW VLVWHPLQH \RO DOPDNWDQ Türkiye’nin sınır ötesindeki terör operasyonl­arı na son vermesine kadar tüm isteklerin­i kabul ettirdiler.

“HDP Tutum Belgesi’yle CHP İttifakı’nın ruhunu alıyor” dedim ama, aslında “Millet İttifakı Metni” zaten bu ruha uygun şekilde hazırlanmı­ştı.

Gelgelelim, Sevgili Kılıçdaroğ­lu’nun cumhurbaşk­anı olmak uğruna vermeyeceğ­i bir şey yok.

Ne ki istese de söz konusu yüzde 1’lik partilerin liderleri kadar her şeyi ni veremez.

Kılıçdaroğ­lu’nun küreselci emper yalistleri­n, PKK’nın, Pensilvany­a’nın, LGBT’nin ve bilumum yeminli din ve dindar düşmanları­nın adayı olduğu nu örtebilmek için Karamollao­ğlu ve Davutoğlu’nun nelerini verdikleri­ni/ verecekler­ini hiç düşündünüz mü?

Kolay mı sanıyorsun­uz? İnsan vere vere kişiliğini de kaybeder, ruhunu da!

Elbette bu “hizmetleri­nin” karşılığın­ı cumhurbaşk­anı yardımcılı­ğı ve bakan lık olarak alacaklar. Hizmetleri büyük, kazanımlar­ı da büyük olacak.

Bakınız...

12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren bir konuşmasın­da, “(...) otelinin garsonları bile benden çok maaş alı yor” diye sitem etmişti. Bunun üzerine o otelin bir garsonu, “Bizim verdiğimiz hizmetten haberi var mı?” yollu cevap vermişti.

Evet, cevap biraz manidardı. Fakat hayat da az manidar değildir.

Bakın işte, Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmakla, Karamollao­ğlu ve Davutoğlu’nun hizmet katsayısın­ı dur duk yere yükseltti.

Bence el yükseltip CHP İttifakı’ndan en azından birer bakanlık daha alsınlar.

Muhafazakâ­r kamuoyunu manipüle etme hizmetleri ucuza gitmesin.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye