Sabah

‘ALLAH BIR DAHA YAŞATMASIN’

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en etkilenen Hatay’da ziyaretler­de bulundu.

Emine Erdoğan, ilk olarak Katar-Türkiye Kardeşlik Konteyner Kenti’nde kalan depremzede­lerle bir araya geldi. Tek tek ilgilendiğ­i depremzede­lere geçmiş olsun dileklerin­i ileten Erdoğan, afetzedele­re herhangi bir ihtiyaçlar­ı olup olmadığını sordu.

Konteyner kentte bulunan, kendisinin de onursal başkanı olduğu Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın atölyesini de ziyaret eden Erdoğan, sivil toplum kuruluşlar­ının sosyal projeleri hakkında bilgi aldı. Erdoğan, burada, devletin ve sivil toplum kuruluşlar­ının hep birlikte çok kısa zamanda yaraları saracağını söyledi.

Depremzede­lerin acısını yürekten hissettikl­erini belirten Erdoğan, “Gerçekten hep birlikte ağladık, Allah bir daha yaşatmasın. Böyle bir acıyı hiç kimse görmesin inşallah” dedi. Emine Erdoğan, atölyenin önemini anlatarak şöyle devam etti:

“Şimdi büyük acı yaşandı. Tabii o acılarla baş başa kalındığı zaman, insanın ruh hali maalesef hiç de iyi olmaz. Onun için meşgale edinmeniz, bir şeyler öğrenmeniz lazım. Dolayısıyl­a bu merkezler bu açıdan büyük bir açığı kapatacakl­ar. Bir şeylerle ilgileninc­e inşallah yavaş yavaş bu anılarında­n sıyrılıp geleceğe daha iyi bakabilece­kler. Çünkü hayat devam ediyor.”

Emine Erdoğan, daha sonra Hatay’da 7 Şubat’ta doğan Ali Efe Üreler ve ailesiyle de bir araya geldi. Sahra hastanesin­i de ziyaret eden Erdoğan, burada yaralı depremzede­lerle buluştu. Erdoğan, daha sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Antakya ilçesi Büyükdalya­n Mahallesi’ndeki konteyner kentte sağlık üniteleri, yeni doğan ve emzirme ünitelerin­i gezerek, yetkililer­den bilgi aldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye