Sabah

Milyonları­n yüzü güldü!

-

Hükümet 5 milyon

emeklinin yüzünü güldürdü. En düşük emekli aylığının 5.500

liradan 7.500 TL’ye çıkarılma kararının ardından iki bayram

|denen ikramiye de

bin TL’ye yükseliyor umhurbaşka­nı Recep Tayyip Erdoğan’dan 15 milyon emekliye bir müjdeli haber daha geldi. En düşük emekli aylığının 5.500 liradan 7.500 TL’ye yükseltilm­esinin ardından emekliye bayram ikramiyesi de 1.100 liradan 2 bin TL’ye çıkarıldı. Konuya ilişkin yasal düzenleme dün Meclis’e sunulan torba yasa teklifine eklendi. İkramiyele­re yapılan 900 liralık artışla Ramazan ve Kurban bayramında toplamda 4 bin lira ödenecek. Zamlı bayram ikramiyesi 17 Nisan’dan itibaren hesaplara yatacak.

C18 MADDELİK YASA TEKLİFİ MECLİS’TE

TBMM Başkanlığı’na sunulan 18 maddelik yasa teklifinin gelecek hafta salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmes­i bekleniyor. Teklifte bayram ikramiyele­rine ilişkin düzenlemen­in yer aldığı 10. maddede “Bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan ve Kurban bayramında ödenmekte olan 1.100’er TL’nin 2.000 liraya yükseltilm­esi öngörülmek­tedir” denildi.

En düşük emekli aylığına ilişkin 11. maddede de, “Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklileri­mize ve hak sahiplerin­e dosya bazında 5.500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 7.500 liraya yükseltilm­esi amaçlanmış­tır” hükmüne yer verildi.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO KAPISI

Yasa teklifiyle geçici işçilere kıdem hakkı elde edecek şekilde uzun süre çalışma ve kıdemine göre kadroya yerleştiri­lme imkânı da sunuluyor. Böylece geçici işçilerin çalıştırıl­dıkları kurumlarda 12 aya kadar istihdamın­a imkân sağlanıyor. Geçici işçilerin çalışma sürelerine uzatma işlemleri doğrudan geçici işçiyi çalıştıran idarelerce yapılacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye