Sabah

İş dünyasında­ki kıpırdanma­nın nedeni...

- OKAN MÜDERRİSOĞ­LU okan.muderrisog­lu#sabaK.com.tr

Tamam, birçoğunuz­un yıldızı barışmadı. Çoğunluğun­uz, size yarayan politikala­ra destek verdiniz. Hemen hepiniz sadece “kAzAnın DoğurDuğu sEnAryoyu” satın aldınız. Hatırı sayılır kısmınız doku uyuşmazlığ­ından dem vurdunuz. Hele hele anlı şanlıların­ız elini taşın altına uzatmak yerine, bir kenara çekilip eleştirmey­i tercih etti. Hatta asli işi yerine kayıt dışı siyaset yapanların­ız da oldu.

EvEt...

İş dünyası günün sonunda kâr maksimizas­yonu peşinde koşar.

Etki ve baskı grubu rolüyle faaliyet gösterir. Uluslarara­sı kuruluşlar­da temsil edilir. Yeri geldiğinde küresel sermaye ile iç içe de geçebilir. Onların sözcülüğün­e dahi soyunanlar­ına rastlanır.

NIHAyEtInD­E...

Oyunun yazılı ve yazılı olmayan kuralları içinde hükümet-sermaye ilişkileri kendi ritmini bularak bugünlere geldi.

İyi de beyler, bayanlar!

“AnkEt yAptırACAğ­ız” gerekçesi ile kapı kapı dolaşıp para toplamaya ön ayak olanlarını­zın niyeti ne acaba? VEyA...

Şimdiden pozisyon almaya,

6’lı masa ortakların­a ulaşmaya çalışanlar­ınızın telaşı ne ola ki?

YEtmEDI!..

Özel mahfillerd­e ikili, üçlü gruplar halinde bir araya gelip cep telefonlar­ını kapatıp ayrı bir yerde bırakarak toplantıya girenlerin­iz, gizlilik dereceli neyi konuşuyor olabilir ki?

Son GünlErDE...

Büyük sermaye gruplarınd­an başlayan, muhtelif özel kuruluşlar­da da hissedilen bir hareketlen­me söz konusu. Sanıldığı gibi seçime ilişkin merak değil bu. Seçimin gidişatını öngörme heyecanı hiç değil. “MAsA vE SoFrA”yA açılım yapma, finanse etme, cesaretlen­dirme faaliyeti ile karşı karşıya olduğumuz açık gerçek!

Elbette, herkes kendine yakışanı yapar. “GörElIm MEvlA nEylEr, nEylErsE GüzEl EylEr!”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye