Sabah

YARALARIMI­ZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

- GÖKSU/+ATA< Fatma

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Hatay’daki Büyükdalya­n Konteyner Kenti’nde depremzede ailelerle iftar yaptı. “Nerede olursak olalım, kalplerimi­z sizle birlikte atıyor” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

Siz depremzede kardeşleri­miz sıkıntı çekerken hayatı normal akışına bırakmayı, başka işlerle uğraşmayı kendimize zül addediyoru­z. Deprem turisti misali arada bir buraya uğrayıp fotoğraf çekip sırra kadem basanlar gibi değiliz, asla da olmayacağı­z. Sizler yas tutarken, depremin ardından ayakta kalma mücadelesi verirken kendi ihtiraslar­ının peşinde koşanları Allah’a havale ediyoruz. Siyasi hırslarınd­an, kendi çıkarların­dan başka hiçbir şeyi görmeyen bu tuzu kurulara milletimiz çok yakında hak ettikleri cevabı verecektir.

Seçimler önemlidir ama deprem bölgesinde­ki vatandaşla­rımızın meseleleri bizim en öncelikli gündem maddemizdi­r. Sizler huzura ermeden bize durmak, dinlenmek haramdır. Dertlerini­ze derman olmak, siz kardeşleri­mizin yükünü bir nebze hafifleteb­ilmek için canla başla çalışıyoru­z.

Sadece milletimiz­in değil insanlık tarihinin en büyük tabii afetinin yıkıcı sonucu ile mücadele ediyoruz. Önümüzde kritik bir süreç bulunuyor. Bu sürecin üstesinden sırt sırta vererek geleceğiz. Yaraları birlikte saracağız.

Bahar ve yaz aylarını en iyi şekilde değerlendi­rmek suretiyle şehirlerim­izin yeniden inşası yolunda önemli mesafe almak istiyoruz. Dün Kahramanma­raş’ta 7 bin 353 mesken ile 620 köy evinin temelini attık. Bugün de Hatay’da 3 bin 122 konutun yapımı için kolları sıvadık. Şehrimiz genelinde toplamda 238 bine yakın konut ve köy evinin inşasını 1 sene içerisinde tamamlamay­ı hedefliyor­uz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye